Rafael Leao želja engleskih klubova, Milan će teško zadržati portugalskog napadača

Petak, 23. rujna 2022. 15:42 Napisao/la  SC
Rafael Leao želja engleskih klubova, Milan će teško zadržati portugalskog napadača

Rafael Leao jedan je od najtraženijih igrača na svijetu, talijanski mediji javljaju da se nakon Chelseaja u pregovore uključio Manchester City.

Dok direktor Milana Paolo Maldini pregovara s menadžerom Jorgeom Mendesom oko produljenja ugovora, daleko bogatiji engleski klubovi pokušavaju dogovoriti transfere na ljeto 2023. godine.

Leao je vezan za Milan do 2024. godine, Portugalac igra za godišnju plaću od cca 1,5 mil. eura, za produljenje s Milanom ugovora traži najmanje 7 mil. eura godišnje.

Milan bi mogao podnijeti takav trošak da Leao nije dužan 19 mil. eura Sportingu.

Naime, Leao je iz Sportinga u Lille otišao besplatno uz klauzulu da mora platiti matičnom klubu dio odštete od idućeg transfera.

Milan je Lilleu platio 30 mil. eura za Leaa, Sporting još nije dobio ni centa.

Chelsea je spreman  platiti odštetu Sportingu i ponuditi Leau puno veću plaću, ali je Milan ovog ljeta odbio ponudu londonskog kluba koji je bio spreman platiti čak 120 mil. eura!

Leao u ugovoru ima ugovorenu fiksnu odštetu od 150 mil. eura, što klubovima poput Chelseaja i Manchester Cityja može biti problem platiti samo zbog pravila o Financijskom Fair Playu.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.