Predsjednik Milana Paolo Scaroni otkrio šokantne pojedinosti iz poslovanja

Srijeda, 17. srpnja 2024. 09:42 Napisao/la  SC

Scaroni tijekom proslave 125. godišnjice otkirio koliko je nedostajalo da Milan završi u amaterskoj ligi

Predsjednik Milana Paolo Scaroni otkrio šokantne pojedinosti iz poslovanja

Predsjednik Milana Paolo Scaroni otkrio je šokantne pojedinosti o poslovanju kultnog kluba kojega su 2018. godine minute dijelile od bankrota:

- Moja priča s Milanom započela je u opasnoj eri Yonghong Lija. Ušao sam u Upravni odbor predstavljajući Elliotta i doživio doista stresnu godinu. Bilo je niz obaveza koje smo morali ispuniti, a računi nam nikad nisu bili u redu. U zadnjoj sekundi zadnje minute primili smo 5 milijuna eura koji su nam omogućili registraciju za novu sezonu, kazao je Scaroni tijekom proslave 125. godišnjice.

Yonghong Li kupio je klub od Silvija Berlusconija u travnju 2017. godine za 740 milijuna eura, ali je izdržao samo godinu dana.

Klub je kupio zahvaljujući pozajmniic s visokom kamatom od američkog fona Elliott Management, kineski tajkun posudio je 303 milijuna eura, koju nije uspio otplatiti godinu dana kasnije, pa je izgubio kontrolu nad klubom.

U jeku krize Milan nije imao novca ni za registraciju, svaki klub u Italiji mora dokazati financijsku stabilnost da bi dobio licencu.

Ako to ne učini, klub mora proglasiti bankrot čime automatizmom seli u prvu amatersku ligu.

- Bilo je užasno razdoblje kada je Elliott došao i zamolio me da postanem predsjednik, bilo je to 22. srpnja 2018. godine, kada sam došao na sjednicu uprave na kojoj su bili dioničari obješenih lica, prisjeća se Scaroni.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.