×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 50

Napoli protiv Novare prekinuo crni niz, pobjede Parme i Catanije, Udineseu samo bod

Subota, 21. travnja 2012. 19:59 Napisao/la 

Odigrana su prva četiri susreta 24. kola talijanske Serie A

Odigrana su prva četiri susreta 24. kola Serie A.

Parma je u derbiju za izjegavanje potencijalnih problema s ostankom u prvoligaškom društvu svladala Cagliari sa 3:0. Domaćin je tijekom svih 90 minuta bio apsolutno bolja momčad, a u glavnoj ulozi još je jednom bio Sebastian Giovinco, omaleni napadač Parme, koji je otvorio put prema pobjedi. U 24. minuti izveo je slobodan udarac, lopta se odbila od "živog zida", promijenila smjer i ostavila Agazzija bez ikakvih šansi - 1:0.

Neizvjesnost je trajala do ulaska u posljednjih dvadeset minuta. A onda su gosti definitivno pali. U 73. minuti je Floccari realizirao prvi jedanaesterac za domaćina, a u posljednjoj minuti regularnog dijela Okaka drugi za konačnih 3:0. Oba su jedanaesterca bila "sasvim čista", gosti se nisu bunili...

Udinese je u grad ljubavi, Veronu, otputovao s jednom jedinom misijom - osvajanja tri boda. Alternativa za momčad sa sjevera ne postoji, poglavito ako žele osvojiti mjesto koje iduće sezone vodi u Ligu prvaka, a koje trenutačno drži Lazio. Problem je, međutim, što se Chievo nije baš složio, što i nije čudno, jer je riječ o iznimno čvrstoj momčadi, koju nitko ove sezone nije "razvalio" u Serie A. Dapače, mogao je Chievo do punog plijena, ali je Thereau propustio realizirati jedanaesterac u 43. minuti. Samir Handanovič, vratar Udinesea, skrivio je najstrožu kaznu, ali potom sjajno obranio...

Nakon dva poraza u nizu Catania je "došla do daha" i svladala Atalantu na svom terenu sa 2:0. Pobjeda za momčad Vicenza Montelle stigla je u pravo vrijeme. Domaćini su poveli u 31. minuti kada je Gomez pronašao put do mreže, a "natezanje" se razvuklo sve do pet minuta prije kraja, kada je Seymour, nakon neodlučnosti vratara Atalante Consiglija i asistencije Catellanija sa pet metara poslao loptu u mrežu.

Napoli je, nakon tri poraza za redom, konačno došao k sebi. Idealan protivnik za prekid crnog niza bila je Novara, budući drugoligaš. Gosti su, naime, prebrinuli sve brige, njihova je sudbina jasna, iduće sezone vraćaju se u Serie B. Na San Paolu je sve bilo gotovo u razmaku od 16 minuta. Ključni lik nove pobjedničke priče za Napoli bio je sjajni Urugvajac Edinson Cavani. Prvo je u 21. minuti pogodio mrežu Fontane, nakon katastrofalne greške vratara Novare. U 37. minuti je Cavani žestoko opalio, Fontana odbio loptu, koju je Cannavaro poslao u mrežu za 2:0. S Cavanijem u pravoj formi i Napoli izgleda kao ozbiljna momčad... Zanimljivo, susret na San Paolu je kasnio dvadesetak minuta zbog fizičkih problema suca Danielea Doverija, koji je osjetio bolove u desnom ramenu. Na kraju je zagrijavanje dalo rezultate, Doveri je ipak odsudio utakmicu.

SERIE A, 34. kolo: Parma - Cagliari 3:0 (Giovinco 24, Floccari 73 (11m), Okaka 90 (11m)), Chievo - Udinese 0:0, Catania - Atalanta 2:0 (Gomez 31, Seymour 85), Napoli - Novara 2:0 (Cavani 21, Cannavaro 37)

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.