Nema dokaza da su Napoli i Lille oprali 20 mil. eura na igračima koji ništa ne vrijede

Četvrtak, 22. prosinca 2022. 21:19 Napisao/la  SC
Nema dokaza da su Napoli i Lille oprali 20 mil. eura na igračima koji ništa ne vrijede

Talijanski savez objavio je da su svi klubovi oslobođeni sumnje za napuhavanje transfera u sklopu istrage kodnog naziva Prisma.

Istraga je podrazumijevala zaplijenu dokumenata i prisluškivanje telefonskih razgovora.

Juventus, Napoli, Chievo, Sampdoria, Pro Vercelli, Genoa, Parma, Pisa, Empoli, Novara, Pescara oslobođeni su optužbi još u travnju nakon što je sudac presudio da je nemoguće točno procijeniti koliko igrač vrijedi na tržištu transfera.

Čini se da bi Juventus ipak mogao imati problema budući da su direktori Juventusa snimljeni dok privatno razgovaraju o iznosima transfera, iz razgovora se jasno može zaključiti da su dobro znali da su vrijednosti prenapuhane.

Zbog toga bi i Tottenham mogao biti u problemu, bivši direktor Juventusa Paratici jedan je od najčešće spominjanih dužnosnika u eventualnoj tužbi.

Čelnici Napolija imaju najviše razloga za zadovoljstvo s obzirom na očigledni primjer pranja novca kroz napuhane transfere.

Napoli je doveo Victora Osimhena iz Lillea u zamjenu za novac plus tri mlada igrača sumnjive vrijednosti.

Naime, Napoli je formalno prodao Claudija Manzija, Ciru Palmierija i Luigija Liguorija za 20 milijuna eura iako nikada nisu igrali prvu ligu, Lille je svu trojicu besplatno pustio godinu dana kasnije.

Javni tužitelj nije mogao dokazati da su Napoli i Lille "oprali" 20 mil. eura na igračima koji praktično ništa ne vrijede.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.