TALIJANSKO PRVENSTVO

Napoli slavio u Cagliariju, Inter poražen

Ponedjeljak, 26. studenog 2012. 23:10 Napisao/la  SC

Utakmice 14. kola: Cagliari - Napoli 0:1 (Hamšik 73), Parma - Inter 1:0 (Sansone 75)

SERIE A - 14. kolo

PARMA - INTER 1:0

Stadion Ennio Tardini. Gledatelja: 20.000

Sudac: Banti (Livorno)

Strijelac: 1:0 Sansone (75)

Žuti kartoni: Gobbi, Valdes (Parma), Palacio, Duncan (Inter)

PARMA: Mirante, Rosi (74 Benalouane), Zaccardo, Paletta, Gobbi, Marchionni, Valdes. Acquah, Sansone (78 Belfodil), Biabiany, Amauri

INTER: S. Handanović, Ranocchia, Samuel, Juan Jesus (87 Duncan), J. Zanetti, Guarin, Cambiasso (90 Livaja), Alvarez (73 Coutinho), Nagatomo, Palacio, Milito

Inter je poražen u Parmi čime je propustio priliku približiti se Juventusu i dohvatiti Napoli. Fantastičan je pogodak postigao Sansone u 75. minuti. Njegov je trk trajao punih 40 metara. Krenuo je praktično od centra, riješio se dva protivnička igrača i sa ruba kaznenog prostora odapeo desnicom i pogodio uz samu desnu stativu Handanovićeva gola. Tri minute kasnije zamijenjen je uz ovacije gotovo punog Tardinija.

Inter je mogao do poravnanja u 81. minuti ali nakon duplog pasa Coutinha i Milita loptu izbija Mirante. Bila je to posljednja akcija vrijedna spomena na ovom susretu. Domaći je sastav odličnim postavljanjem na terenu zatvarao sve prilaze svome golu bazirajući se prije svega na kontranapade. Ne treba stoga čuditi da su u prvome dijelu Stramaccionijevi izabranici bili opasni iz tek dvije situacije iz prekida, jednom iz slobodnjaka Guarina i srugi puta kada je nakon kornera Cambiasso pucao glavom zamalo preko gola.

Puno konkretnija i opasnija u prvome je dijelu bila Parma, a Handanovića su na muke stavljali Amauri, Paletta i Biabiany. Pa ipak, na odmor se otišlo bez pogodaka. U 63. minuti Guarin je oprobao desnicu sa 28 metara, ali njegov je udarac spektakularnom paradom u korner izbacio Mirante.


CAGLIARI - NAPOLI 0:1

Stadion Is Arenas. Gledatelja:16.500

Sudac: Giannoccaro (Lecce)

Strijelac: 0:1 Hamšik (73)

Žuti kartoni: Sau, Rossettini (Cagliari), Dzemaili (Napoli)

CAGLIARI: Agazzi, F. Pisano, Rossettini, Airaudo, Avelar, Ekdal (80 Ibarbo), Conti, Nainggolan, Thiago Ribeiro (83 Cappellini), Nene' (88 Dessena), Sau

NAPOLI: De Sanctis, Britos, P. Cannavaro, Gamberini, Maggio (65 Mesto), Behrami, Inler, Dzemaili (68 Vargas), Zuniga, Hamšik, Insigne (83 Dossena)

Marek Hamšik donio je Napoliju vrlo vrijednu pobjedu u Cagliariju kojom je svoju momčad doveo na samo dva boda zaostatka za vodećim Juventusom. Pogodak vrijedan troboda postignut je gotovo iz ničega. Insigne je pokušao uposliti Zunigu, no lopta je zahvatila Danielea Contija, Ekdal ne uspijeva raščistiti opasnost i ostavlja Hamšika pred nebranjenom mrežom, a njemu nije bilo teško pospremiti loptu u mrežu. I bez Cavanija i Pandeva Mazzarijeva momčad stigla je do kapitalnog uspjeha.

Utakmice 14. kola: Cagliari - Napoli 0:1 (Hamšik 73), Parma - Inter 1:0 (Sansone 75)

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.