Serie A: Lazio slomio Pescaru na Olimpicu, Napoli odigrao remi bez golova u Udinama

Ponedjeljak, 25. veljače 2013. 21:38 Napisao/la  SC

Utakmice 26. kola: Lazio - Pescara 2:0 (Radu 29, Lulić 35). Udinese - Napoli 0:0. Napolitanci su zaostatak za Juventusom povećali na šest bodova uoči derbija u petak na svome San Paolu

SERIE A - 26. kolo

UDINESE - NAPOLI 0:0

Stadion Friuli Gledatelja: 23.000

Sudac: Damato (Barletta)

Žuti kartoni: Pereyra (Udinese), Inler, P. Cannavaro, Behrami, Armero (Napoli)

UDINESE: Padelli, Benatia (28 Heurtaux), Danilo, Domizzi, Basta, Pereyra, Allan, Badu, Pasquale, Muriel, Di Natale (78 Maicosuel)

NAPOLI: De Sanctis; Campagnaro, P.Cannavaro (85 Džemaili), Britos, Mesto (89 Zuniga), Behrami, Inler (62 Pandev), Armero, Hamsik, Insigne, Cavani

Nogometaši Napolija u Udinama su stigli i do devete utakmice u nizu bez poraza ali su svoj zaostatak za Juventusom povećali na šest bodova uoči derbija u petak na svome San Paolu. Prvo poluvrijeme bilo je prilično izjednačeno uz blagu premoć Napolija iako nisu stvorili niti jednu izgledniju prigodu obzirom na činjenicu da je obrana Udinesea bila sjajno posložena i da nije bilo nikakvih pogrešaka. Jedinu prigodu u prvom poluvremenu imao je Marek Hamšik ali njegov pokušaj u korner je izbio Padelli.

U drugom poluvremenu Napoli je krenuo još jače po tri boda, a najbolje prilike propustili su Cavani i Insigne. I Udinese je pokušavao, a najbliže pogotku bio je Muriel no njegov je udarac otišao zamalo pored gola. Sama završnica bila je prilično uzbudljiva ali rezultat se nije promijenio.

 

LAZIO - PESCARA 2:0

Stadion Olimpico. Gledatelja: 20.000

Sudac: Romeo (Verona)

Strijelci: 1:0 Radu (29) 2:0 Lulić (35)

LAZIO: Marchetti, Konko (6' Pereirinha), Cana, Dias, Radu, Candreva (82 Ederson), A. Gonzalez (65 Onazi), C. Ledesma, Hernanes, Lulić, Floccari

PESCARA: Pelizzoli, Balzano, Ćosić, A. Bocchetti, M. Capuano, Zauri, Rizzo, Cascione (87 Sculli), Bjarnason, Abbruscato (60 Caprari), Čelik (71 Caraglio)

Niti Lazio niti Pescara nisu pobijedili od početka siječnja, no bez obzira na tu činjenicu domaćini su bili izraziti favoriti što su i potvrdili pobjedom 2:0 protiv Pescare za koju nije nastupio Ante Vukušić. Dva pogotka u šest minuta u posljednjoj trećini prvoga dijela mogu razveseliti navijače domaćeg sastava ali ih sigurno brine težina ozljede Francuza Konka koji je igru zbog ozljede morao napustiti već u 6, minuti. U 12. minuti Floccari je pokušao škaricama nakon ubacivanja Lulića, ali njegov je pokušaj otišao zamalo pored gola. Domaćini su bolju i konkretniju igru okrunili u 29. minuti nakon krasne momčadske akcije i remek dijela Rumunja Radua. Gonzalez je uposlio Lulića a ovaj vratio unatrag za Radua koji je sa 20 metara lijevom nogom pogodio rašlje i matirao Pellizzolija. U 35. minuti brzu kontru Lazia poveo je Lulić i opalio sa 25 metara a lopta je odsjela u mreži šokiranog i nemoćnog Pelizzolija.

Nešto ozbiljnije i opasnije u drugi je dio ušla Pescara, čak preuzevši i kontrolu nad sredinom terena. No, u 64. minuti Floccari je ostao sam ispred Ivana Pelizzolija ali iskusni vratar Pescare izašao je kao pobjednik odbivši njegovu loptu u korner. U 72. minuti pričuvni napadač Pescare Caraglio propustio je lijepu prigodu za smanjenje rezultata, no njegov pokušaj glavom otišao je zamalo pored gola. Samo minutu kasnije Floccari je još jednom u sjajnoj prigodi nakon asistencije Onazija, ali umjesto udarca ide u nepotrebni dribling i dozvoljava Bocchettiju da ga dostigne i spriječi opasnost. Posljednju prigodu na utakmici imali su gosti u 77. minuti. Najprije je Dias proklizao na povratnu loptu Radua, Caraglio je krenuo prema golu, ali brazilski branič ispravio je pogrešku i do kraja je ostalo 2:0.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.