BERLUSCONI SE VRATIO

Monza prvi put postala prvoligaš

Ponedjeljak, 30. svibnja 2022. 00:10 Napisao/la  SC

Monza u finalu doigravanja pobijedila Pisu

Berlusconi i Galliani  opet u Seriji A
Berlusconi i Galliani opet u Seriji A

Monza je novi prvoligaš, Silvio Berlusconi vratio se u vrh talijanskog nogometa!

Prvi put u svojoj povijesti Monza je ostvarila plasman u Seriju A nakon što je u finalu doigravnja pobijedila Pisu rezultatom 4:3 nakon produžetaka.

Lecce i Cremonese su već osigurali nastup u Seriji A, Monza i Pisa razigravali su za treće mjesto.

Monza je pobijedila u prvoj utakmici rezultatom 2:1, druga je utakmica u regularnom dijelu završila 3:2, budući da više nema prednosti zbog golova u gostim igrali su se produžeci, Monza je postignula dva pogotka...

Silvio Berlusconi prodao je Milan 2016. godine nakon trideset godina vladavine tijekom kojega je Milan pretvorio u jedan od najboljih klubova na svijetu.

Kineski fond Sino-Europe Investment Management Changxing platio je Berlusconiju 740 mil. eura.

Bivši talijanski premijer nije se zastitio nogometa nakon što je od 1986. godine s Milanom između ostalog osvojio 8 naslova prvaka Italije i 5 naslova prvaka Europe!

Jedan dan prije svog 82. rođendana, 2018. godine Berlusconi je kupio Monzu.

Njegov dugogodišnji najbliži suradnik Adriano Galliani postao je direktor trećeligaša, dvojica prisnih prijatelja odmah su najavili da nisu kupili Monzu da bi igrali Serie C.

Monza se plasirala u Serie A iste sezone u kojoj je Milan prvi put postao prvak nakon što je otišao Berlusconi.

 

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.