TALIJANSKO PRVENSTVO

Inter pobijedio bez Kovačića, Balotelli strijelac

Nedjelja, 10. veljače 2013. 17:02 Napisao/la  SC

Rezultati 24. kola: Inter - Chievo 3:1, Cagliari - Milan 1:1, Palermo - Pescara 1:1, Sampdoria - Roma 3:1, Udinese - Torino 1:0 

SERIE A - 24. kolo

INTER - CHIEVO 3:1

Stadion "Giuseppe Meazza" Gledatelja: 38.000

Sudac: Guida (Torre Annunziata)

Strijelci: 1:0 Cassano (2'), 1:1 L. Rigoni (21'), 2:1 Ranocchia (26'), 3:1 Milito (50')

Žuti kartoni: Ranocchia, Stanković (Inter) L. Rigoni (Chievo)

INTER: S. Handanović, J. Zanetti, Ranocchia, Juan Jesus, Nagatomo, Kuzmanović (85' Schelotto), Cambiasso (76' Stanković), Gargano, Palacio, Milito (65' Alvarez), Cassano.

CHIEVO: Puggioni, Seymour (71' Luciano), Andreolli, Dainelli, Acerbi, Jokić, Cofie (64' Spyropoulos), L. Rigoni, P. Hetemaj, Paloschi (77' Pellissier), Thereau.

Nogometaši milanskog Intera nisu imali izbora osim pobjede protiv Chieva u posljednjem susretu 24. kola Serie A. Teže od očekivanja izabranici Andree Stramaccionija u tome su i uspjeli. Slavili su sa 3:1 i ostvarili tek drugu pobjedu u osmom susretu i desetu utakmicu bez poraza na svome terenu.

Kovačić ni na klupi
Mateo Kovačić nije bio niti na klupi Intera, trener Stramaccioni najavio je njegov nastup u Europskoj ligi ovog tjedna.

Inter se primakao na bod trećeplasiranom Laziju i pobjegao za dva boda Milanu. U vodstvo je Inter došao nakon dvije minute, odnosno nakon kornera s desne strane Thereau je očistio na rub kaznenog prostora gdje je loptu dočekao Cassano, opalio i uz obilatu pomoć Puggionija pogodio za 1:0.

U 12 minuti Chievo je mogao do izjednačenja. Nakon sjajnog slobodnjaka sa 30 metara Acerbi je ostao sam na sedam metara od gola, ali je glavom pucao pored gola. Ipak, u 21. minuti gosti zasluženo stižu do izjednačenja. Po lijevoj strani prošao je Jokić, ubacio na peterac gdje je Gargano na trenutak izgubio Rigonija, koji odmjerenim udarcem pogađa za 1:1.

U 25. minuti Puggioni je nogom u korner izbio sjajan pokušaj Cambiassa i ostalo je 1:1, no nakon kornera Andrea Ranocchia doveo je domaće u vodstvo od 2:1. U 29. minuti Puggioni još jednom spašava Chievo. Ovoga puta u prigodi je bio Gargano nakon kontre u kojoj je sudjelovao sa Cassanom. Udarac bivšeg igrača Napolija vratar Chieva odbio je u korner. U 36. minuti Gargano je iz slobodnog udarca sa 20 metara pogodio stativu već savladanoga Puggionija pa se može reći da momčad iz Verone može biti sretna što je na poluvremenu gubila samo 2:1.

Ono što je bilo neizbježno dogodilo se u 50. minuti. Diego Milito postigao je treći pogodak Intera i svoj prvi nakon 9. prosinca 2012. godine. Cambiasso je sa desne strane kaznenog prostora uposlio Milita,  koji je neometan poslao loptu iza Puggionija.

U 52. minuti vratar Chieva u dva je navrata fantastičnim intervencijama spasio svoju momčad. Najprije mu je iz blizine zaprijetio Palaciao, a potom je na odbijenu loptu natrčao Nagatomo, no vratar Puggioni je i taj pokušaj otklonio nogom. U 74. minuti Puggioni još jednom nogama otklanja opasnost ovoga puta ispred Alvareza i momčad iz Verone samo njemu može zahvaliti što nije doživjela rezultatsku katastrofu u Milanu.

Iz perspektive reprezentativnog ogleda Hrvatske i Srbije važno je napomenuti da se u sastav Intera nakon svibnja 2012. godine vratio Dejan Stanković. Na terenu je proveo 14 minuta. Posljednju prigodu na utakmici u 79. minuti propustili su Alvarez i Nagatomo novom sjajnom intervencijom nogama Puggioni je potvrdio epitet igrača utakmice i završilo je Inter - Chievo 3:1.

 

CAGLIARI - MILAN 1:1

Stadion Is Arenas. Gledatelja: 15.000

Sudac: Antonio Giannoccaro (Lecce)

Strijelac: 1:0 Ibarbo (45), 1:1 Balotelli (82-11m)

Žuti kartoni: Murro, Conti, Astori, Dessena (Cagliari), Niang, Mexes, Ambrosini (Milan)

Crveni karton: Astori (82-drugi žuti)

CAGLIARI: Agazzi, Pisano, Astori, Rossettini, Murro (70 Ariaudo), Dessena, Conti, Ekdal, Thiago Ribeiro (56 Cossu), Sau (76 Pinilla), Ibarbo

MILAN: Abbiati, Abate, Zapata, Mexes, De Sciglio, Flamini, Ambrosini (65 Krkić), Muntari, Niang (80 Robinho), Balotelli, El Shaarawy (61 Boateng)

Najveće iznenađenje nedjeljnih utakmica 24. kola Serie napravio je Cagliari koji je pred svojim navijačima odigrao neodlučeno s Milanom, prekinuvši niz od tri pobjede rossonera na Sardiniji. Domaćin je poveo preko Ibarba krajem prvoga dijela, da bi Milanu vrijedan bod nakon blijede partije osigurao Balotelli osam minuta prije kraja.

U trenucima kada su se momčadi već spremale za odlazak na odmor domaćin je poveo. Conti je izveo slobodnjak s desne strane, a obrana rossonera je zaboravila na Ibarba koji je glavom loptu skrenuo u mrežu nemoćnog Abbiatija,

Milan niti u nastavku nije povezao redove, ali je na njegovu sreću domaći branič Astori deset minuta prije hrvačkim zahvatom u svojem šesnaestercu zaustavio Balotellija, koji je potom rutinski realizirao najstrožu kaznu. Astori je za prekršaj zaradio drugi žuti karton, ali Milan u preostalom vremenu nije uspio iskoristiti igrača više.

Marko Livaja odigrao je posljednjih osam minuta u domaćem remiju Atalante s Catanijom (0:0). Njegov klupski kolega Igor Budan nije ulazio u igru za momčad iz Bergama. Bez minutaže ostao je i Ante Vukušić u remiju Pescare u Palermu (1:1).

Rezultati 24. kola: Inter - Chievo 3:1 (Cassano 2, Ranocchia 26, Milito 50/: Rigoni 21), Cagliari - Milan 1:1 (Ibarbo 45/Balotelli 82-11m), Parma - Genoa 0:0, Atalanta - Catania 0:0, Palermo - Pescara 1:1 (Fabrini 80/Bjarnason 73), Sampdoria - Roma 3:1 (Estigarribia 56, Sansone 73, Icardi 77/Lamel 73), Bologna - Siena 1:1 (Kone 41/Emeghara 34), Udinese - Torino 1:0 (Pereyra 8)

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.