MARCELO BROZOVIĆ

Najbolji vezni igrač Serie A

Petak, 20. svibnja 2022. 16:51 Napisao/la  SC

Lega Serie A proglasila MVP igrače u pet kategorija

Marcelo Brozović (Inter)
Marcelo Brozović (Inter)

Udruženje talijanskih prvoligaških klubova, Lega Serie A, u četvrtak je objavilo da je Marcelo Brozović  najbolji vezni igrač u sezoni 2021/22.

Lega Serie A proglasila je MVP igrače u pet kategorija:

Najbolji igrač U-23: Victor Osimhen (Napoli)
Najbolji vratar: Mike Maignan (Milan)
Najbolji branič: Gleison Bremer (Torino)
Najbolji veznjak: Marcelo Brozovic (Inter)
Najbolji napadač: Ciro Immobile (Lazio)

Navedeni igrači proglašeni su najboljima nakon analize Stats Performa, koja obrađuje podatke sustava Hawk-Eye.

Sustav ocjenjivanja patentiran je 2010. godine, puno je napredniji od prijašnjih jer ne uzima u obzir samo statističke podatke i tehničke elemente, već i podatke o ključnim aspekatima igre poput kretanja bez lopte, optimalne pokrete, način igre, tehnički i fizički doprinos učinkovitosti momčadi...

Time se obrađuju svi najvažniji parametri čime su analize postale objektivnije, obrađene su sve utakmice u Seriji A osim utakmica 38. kola.

Ukratko, analiza je potvrdila ono što je bio lako uočljivo u svakoj utakmici Intera, Marcelo Brozović odigrao je najbolju sezonu u karijeri.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.