GENOA PROMIJENILA TRENERA

Ivan Jurić i Stjepan Ostojić dobili otkaze

Ponedjeljak, 20. veljače 2017. 09:56 Napisao/la  SC

Andrea Mandorlini  preuzeo momčad

Ivan Jurić i Stjepan Ostojić više nisu treneri Genoe, klub je službeno objavio da je Andrea Mandorlini  novi trener do 2018. godine.

Juriću je presudio težak poraz (0:5) od Pescare u 25. kolu, momčad se očito raspala u utakmici protiv posljednjeplasirane momčadi lige. Uzroci otkaza malo su složeniji od jednog neugodnog poraza.

Kada je ljetos preuzeo momčad Genoe, talijanski mediji Jurića su proglašavali novim trenerskim genijem.

Uspio je Jurić naizgled nemoguće, s malim i siromašnim Crotoneom ušao je u Seriju A.

U prvom dijelu sezone Jurić je održavao medijski status čudotvorca, Genoa je impresivno počela sezonu. Pobjede protiv Milana, Juventusa, Fiorentine, osvojeni bod protiv Napolija...

Genou su tada svrstali uz bok klubova koji će iduće sezone igrati u europskim natjecanjima.

U prosincu prošle godine sve je krenulo naopako, domaći poraz od slaboga Palerma (3:4) i Torina (0:1) naslutili su probleme u svlačionici.

 U zimskom prijelaznom roku Genoa je prodala dvojicu najboljih igrača, Pavoletti je otišao u Napoli za 18 milijuna eura, Rincon u Juventus za 8 milijuna eura. Nije došao nitko ni približne kvalitete.
 
 Počela je crna serija, od 15. prosinca Juriću se klupa počela tresti pod pritiskom dva remija i osam poraza.

 Naravno da se katastrofalni poraz u Pescari ne može  opravdati manjkom kvalitete.
 
 Očito je da igrači više nisu reagirali na podražaje s klupe, Jurić je morao otići.

 Došao je iskusni Mandorlini (56), koji je vodio Triestinu, Speziju, Vicenzu, Atalantu, Bolognu, Padovu, Sienu, Sassuolo, Cluj, a posljednjih pet godina vodio je Veronu.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.