Igor Budan iz Palerma je stigao na posudbu u Atalantu uz mogućnost otkupa ugovora

Petak, 18. siječnja 2013. 16:56 Napisao/la  SC

Igor Budan igrao je za Atalantu od 2003 do 2006 godine

Bivši hrvatski reprezentativac Riječanin Igor Budan iz Palerma je stigao na posudbu u Atalantu uz mogućnost otkupa ugovora u skladu sa željama momčadi iz Bergama. Presudan je bio razgovor Budana i predsjednika Palerma Zamparinija. Prvi čovjek Palerma preporučio mu je da ode negdje gdje će igrati, a Budan nije želio donijeti konačnu odluku prije razgovora sa predsjednikom.

S obzirom na činjenicu da je odnos Zamparinija i Budana već duže vrijeme vrlo prisan nije isključeno da se bivši igrač Rijeke vrati na Siciliju kao team-manager Palerma o čemu je bilo govora i prošloga ljeta. No, Budanova sadašnjost zove se Atalanta, ugovor je formaliziran danas, a Budan će u ponedjeljak u Bergamu potpisati ugovor koji je Atalanta naslijedila od Palerma: što znači ugovor traje do 2015 godine, a godišnja plaća je 550.000 eura.

Još se treba utvrditi hoće li se u ugovor ugraditi i bilateralna klauzula prema kojoj Budan uz odštetu od 300.000 eura može napustiti Atalantu već 2014 godine. O tome će se još razgovarati, ali prvi cilj hrvatskog napadača je otići tamo gdje će igrati ili kako je to rekao predsjednik Zamparini u njihovom privatnom razgovoru - treba otići tamo gdje će se moći zabavljati igrajući

Igor Budan igrao je za Atalantu od 2003 do 2006 godine i u tom periodu postigao je 16 pogodaka

Tablice omogućuje Sofascore