Gian Piero Gasperini nametno se kao kandidat za trenera Juventusa

Petak, 23. rujna 2022. 16:03 Napisao/la  SC
Gian Piero Gasperini
Gian Piero Gasperini

Gian Piero Gasperini nametnuo se u talijanskim medijima kao najbolji kandidat za novog trenera Juventusa u slučaju da Antonio Conte ostane iduće sezone u Tottenhamu, što se u ovom trenutku čini vrlo izvjesnim.

Gasperini na klupi Atalante ostvaruje vrhunske rezultate s obzirom na financijske mogućnosti kluba iz Bergama, a nije stranac u Torinu.

Rođen je i odrastao u Grugliascu, samo nekoliko kilometara udaljenom od Torina, bivši je igrač i trener Juventusa.

Nije bio tako dobar igrač kao Conte dok je igrao za Juventus, prošao je kroz klupsku akademiju, nikada nije igrao za seniorsku momčad.

Međutim, proveo je gotovo deset godina u školi nogometa Juventusa prije nego što je 2003. godine preuzeo momčad Crotonea i počeo uspješnu trenersku karijeru.

Gasperijev način igre najveća je preporuka, Atalanta napadačkim nogometom zadnjih godina plijeni pažnu stručnjaka diljem Europe.

Stanoviti problem može biti da je Juventus postao jedan od najvećih europskih klubova zbog toga jer baštini kulturu igre koju Gasperini nikada nije prihvatio.

Bojazan da bi Gasperini pokušao mijenjati klupski mentalitet bude sjećanja na Maurizija Sarrija, koji je neuspješno pokušao učiniti nešto slično.

Osim toga, Gasperini ne voli starije igrače kojima ne može nametnuti svoje stavove, a svlačionica Juventusa tradicionalna je puna senatora.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.