Fabio Cannavaro ispričao kako je saznao da je dobio Zlatnu loptu

Petak, 11. listopada 2024. 17:05 Napisao/la  SC
Fabio Cannavaro
Fabio Cannavaro

Franz Beckenbauer i Fabio Cannavaro jedina su dva stoera na dugačkom popisu dobitnika Zlatne lopte.

Pokojni Beckenbauer triput je dobio Zlatnu loptu sedamdesetih godina prošlog stoljeća, tada se nogomet igrao malo drugačije nego danas.

Cannaravo je Zlatnu loptu dobio 2006. godine, jedini je stoper u modernom nogometu koji se diči laskavom titulom najboljega igrača na svijetu.

Prisjetio se Cannavaro kako je saznao da je osvojio Ballon d’Or:

- Novinar France Footballa došao je u Valdebebas u Madrid. Bio sam u autu i čuo nekoga kako viče 'Fabio, Fabio...'. Zaustavio sam auto. Ostao je bez daha i počeo mi se obraćati. Rekao je: ‘Moram razgovarati s tobom. Radim za France Football' i dao mi je svoju posjetnicu. Rekao sam: ‘Idem kući’, a on je pitao: ‘Mogu li s tobom? Moram razgovarati s vama o važnoj stvari u vezi s Ballon d’Or.' Ušao je u auto i rekao: ‘Gledaj, znam da ima toliko vremena do ceremonije, ali iz glasova se pokazalo da si osvojio Ballon d’Or’. Mislio sam da me zeza. Nazvao sam suprugu i rekao da dolazim kući s prijateljem koji mi je rekao da ću osvojiti Ballon d’Or. Rekla je: 'Fabio, mislim da je to šala.' Bilo je smiješno i bilo je neočekivano. Znao sam da je Svjetsko prvenstvo bilo fantastično, ali osvojiti Zlatnu loptu jednom braniču je praktički nemoguće, kazao je Canavaro.

Tablice omogućuje Sofascore