Carlo Tavecchio: Savez bi bankrotirao kada bi Juventusu isplatio 433 mil. eura odštete

Utorak, 31. ožujka 2015. 11:40 Napisao/la  SC

Mislim da Conte ostaje izbornik, nisam zabrinut zbog njegove ostavke, kaže predsjednik FIGC-a

Uoči prijateljske utakmice između Italije i Engleske (1:1), koja se igrala na stadionu Juventusa u Torinu, predsjednik talijanskog saveza (FIGC) Carlo Tavecchio imao je važnijih tema. Antonio Conte najavio je ostavku nakon što su mu navijači Juventusa prijetili smrću zbog kontroverzne ozljede Claudija Marchisija:

- Mislim da Conte ostaje izbornik, nisam zabrinut zbog njegove ostavke. Conte je potišten, ali nije spomenuo ostavku. On je sjajan tip, možda bi trebao biti malo mekši u nekim odlukama, kaže Tavecchio.

Drugi problem predsjednika saveza je Juventusova najava odštetnog zahtjeva od čak 433 milijuna eura, torinski klub traži toliki iznos zbog pretrpljene štete u aferi Calciopoli. Juventus je oslobođen optužbi zbog kojih  je bio izbačen u Seriju B i ostao bez dvije titule prvaka.

- Uvijek gajim respekt prema Juventusu, ali kako mogu otići na ručak s nekim tko me namjerava tužiti. Za nas je slučaj Calciopoli završen, za ostalo ćemo vidjeti. Znam samo da bi savez bankrotirao kada bi Juventusu isplatio 433 milijuna eura odštete, kaže Tavecchio.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.