KLADIONIČARSKA AFERA

Almir Gegić uhićen zbog namještanja rezultata

Utorak, 27. studenog 2012. 12:03 Napisao/la  SC

Gegić priznaje da se kladio na namještene utakmice, ali demantira da je namještao rezultate

Talijanska policija objavila je da je uhitila srpskog nogometaša Almira Gegića, koji je u bijegu od lipnja 2011. godine, a tražen je zbog umješanosti u kladioničarski skandal na Apeninskom poluotoku. Nakon više od godine dana bježanja Gegić se predao talijanskoj policiji i sproveden je u zatvor u Cremoni, a pred sud bi trebao izaći u četvrtak. Inače, u istrazi oko namještanja utakmica u talijanskom nogometu više od 100 ljudi privedeno je na ispitivanje, a pedeset je uhićeno. Gegić, koji je igrao za Vicenzu od 1998. do 200. godine,  navodno je bio veza između azijskih kladionica i talijanskih nogometaša

Prema pisanju srpskog portala sportske.net Gegić je priznao da se kladio na namještene utakmice, ali je demantirao da je sam sudjelovao u namještanju. U isto vijeme tvrdi da je Antonio Conte, trener Juventusa, nevin iako je suspendiran jer je prema odluci suda znao za namještanje utakmica dok je vodio momčad Siene.

- Mediji su mi nudili novac da umiješam Contea u priču. Ne poznam čovjeka, niti sam ikada s njime kontaktirao, rekao je Gegić, a prenose sportske.net potvrdivši da je cijela svlačionica Siene znala za namještanje.

Prema svemu sudeći Gegić je jako dobro upućen u cijelu situaciju i mnogim igračima na Apeninskom poluotoku sigurno nije svejedno što će uskoro dati iskaz policiji.