Italija postala premala za ega dvojice karizmatičnih trenera?!

Četvrtak, 06. svibnja 2021. 09:46 Napisao/la  SC

Ovo što Mourinho priča dokazuje koliko je mali čovjek. Uvijek je bio mali čovjek i uvijek će biti, kazao je Conte tijekom zadnjega sukoba

Italija postala premala za ega dvojice karizmatičnih trenera?!

Talijanski mediji uživaju!

Dolazak Josea Mourinha u Rim odmah je podignuo tenzije u talijanskom nogometu, Antonio Conte dobio je dostojnog protivnika u medijima.

Povijest odnosa dvojice karizmatičnih trenera postao je zanimljiviji od završnice sezone u kojoj je Inter dominantno osvojio titulu prvaka.

Njihov sukob u Premierligi talijanski mediji projeciraju u kontekstu iduće sezone, kada će Mourinho voditi momčad Rome.

- Pomalo su slični. Imaju snažne karaktere, možda je to jedan od razloga zašto su se sukobili. Sjećam se da smo pobijedili Manchester United 2018. godine, Mourinho je bio uzrujan zbog Antonijeve proslave pobjede. Nastavili su se međusobno izrugivati ​​još neko vrijeme nakon toga. Sukob je rastao proporcionalno, među njima nije bilo ugodnih riječi, ali sve je započelo nesporazumom. Mourinha je iznervirala Conteova proslava iako svi znaju da on tako redovito proslava pobjede. Oni su pametni ljudi, pa su na kraju smirili situaciju. Sad se poštuju, siguran sam da ćemo to vidjeti kad se sretnu sljedeće sezone, tvrdi Angelo Alessio, bivši pomoćnik Antonija Contea.

Talijanski mediji podsjećaju da sukob nije bio baš tako bezazlen kao što kaže Alessio.

Počelo je kada je Mourinho izjavio da se "ne želi ponašati kao klaun pored aut-linije", aludirajući na Conteov način vođenja mommčadi.

Conte nije ostao dužan, odgovorio da je Jose senilan, jer je "zaboravio kako se on ponašao svih ovih godina".

Mourinho je tada prešao granicu dobrog ukusa:

- Kako god se Mourinho ponašao, njega nikada nisu i neće optužiti za namještanje rezultata, kazao je Mourinho, aludirajući na crnu mrlju u Conteovoj karijeri.

Conte je četiri mjeseca bio suspediran zbog sumnje da je namještao rezultate kao trener Siene:

- Točno je da sam bio suspendiran na četiri mjeseca, ali dokazao sam da sam nevin. Ovo što Mourinho priča dokazuje koliko je mali čovjek. Uvijek je bio mali čovjek i uvijek će biti, rekao je Conte.

- Žalim li zbog sukoga? Ne! Mourinho je koristio ozbiljne riječi i neću to zaboraviti, neću samo tako preći preko toga, rekao je Conte.

Conte je 2018. godine otišao iz Chelsea, vratio se u Italiju i preuzeo Inter s kojim je ove sezone osvojio naslov prvaka.

Ove sezone Mourinho se vratio u Italiju nakon 11 godina, kada je osvojio zadnju titulu prvaka za Inter.

Talijanski mediji spekuliraju tezom da je Italija postala premala za ega dvojice karizmatičnih trenera.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.