NAPUSTIO OLD TRAFFORD

Wayne Rooney ponovo u Evertonu nakon 13 godina

Nedjelja, 09. srpnja 2017. 15:22 Napisao/la  SC

Nisam se vratio samo zato što je to klub za koji navijam, rekao je Rooney

Everton je i službeno potvrdio da se Wayne Rooney nakon 13 godina igranja na Old Traffordu vratio kući.

Najbolji strijelac u povijesti Manchester Uniteda i reprezentacije Engleske stigao je u Liverpool obaviti liječničke preglede, a nakon toga je stigla i službena potvrda transfera.

Rooney je bio kapetan Uniteda, osvojio je niz trofeja na Old Traffordu, a prošle je sezone izgubio mjesto u Mourinhovoj momčadi.

- Pokazao je ambiciju i pobjednički mentalitet i drago nam je da se vratio. On voli Everton i jako se želio vratiti. Ima 31 godinu i ne sumnjam u njegove kvalitete, rekao je menadžer Koeman.

- Doista osjećam da klub ide u pravom smjeru, dovodi prave igrače i osvojiti neki trofej bio bi vrh. Sjajan je osjećaj vratiti se, jako sam uzbuđen, jedva čekam da upoznam sve i zaigram, rekao je Rooney za klupsku stranicu i nastavio:

- Već vidim kako će mi prva utakmica biti emotivna i radujem se. Nisam se vratio samo zato što je to klub za koji navijam, u kojem sam igrao, nego zato što osjećam da možemo uspjeti. Znam da će na meni biti pritisak, ali spreman sam. Još se i novi stadion gradi, doista je dobro vrijeme za biti igrač i navijač Evertona. A ionako već godinama govorim da ukoliko napustim Manchester United, mogu otići samo u Everton, ni jedan drugi premijerligaški klub. I otkako se Everton javio da je zainteresiran, rekao sam menadžeru neka ode k njima i dogovori se, zaključio je Rooney.

 

Tablice omogućuje Sofascore