FINANCIJSKI FAIR-PLAY

UEFA kaznila Man. City i PSG sa po 60 mil. eura

Utorak, 06. svibnja 2014. 13:35 Napisao/la  SC

Pod istragom je ukupno devet klubova

UEFA je kaznila Manchester City i PSG sa po čak 60 milijuna eura kazne zbog kršenja tzv Financijskog Fair Playa (FFP). Naime, Michel Platini uveo je FFP da bi osujetio enormna ulaganja bez pokrića, koja se u javnosti tretiraju kao pranje novca. Manchester City i PSG su ogledni primjeri trošenja arapskog novca bez poslovnog smisla:

- Želim vidjeti da UEFA misli ozbiljno. Klubovi koji nisu poštivali financijski fair-play morali bi biti kažnjeni u visini počinjenog prijestupa. Ako je to 100 milijuna funti potrošeno na transfere, onda neka u Ligi prvaka njihov budžet za plaće bude manji za točno 100 milijuna funti. Tko će uopće shvaćati ozbiljno cijelu priču ako se pokaže da se pravila smiju kršiti i da za to nema nikakvih pravih posljedica, izjavio je pred neki dan menadžer Arsene Wenger, koji se otvoreno zalagao za drastične kazne Manchester Cityju i PSG-u.

Pod istragom je ukupno devet klubova.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.