HRVAT OPET ZABIJA

Jelavić dvostruki strijelac u remiju Evertona

Subota, 07. travnja 2012. 15:44 Napisao/la  M. B.

Nikica Jelavić u dva navrata dovodio je Everton u vodstvo u 22. i 61. minuti u remiju kod Norwicha

Nogometaši Evertona na gostovanju kod Norwicha odigrali su 2:2 u 32. kolu engleskog Premiershipa, a oba pogotka za klub iz Liverpoola postigao je hrvatski reprezentativac Nikica Jelavić. Naime, Jelavić je dvaputa u utakmici dovodio Everton u vodstvo u 22. i 61. minuti, ali domaćin je pogotkom Holta 13 minuta prije kraja utakmice stigao do boda.

Everton je zadnji puta na gostovanju kod Norwicha izgubio daleke 1994. godine. Jelavić je pak još jednom dokazao da je njegov angažman bio pun pogodak.

Liverpool je pogotkom Suareza spasio bod na domaćem travnjaku protiv Aston Ville (1:1). Ako ništa Redsima je za utjehu ostalo da su i dalje na 11 poraza ove sezone, a nedostaje im samo jedan da postave neslavan rekord. Naime, najgoru sezonu Liverpool je imao 1986./1987  kada su pod vodstvom Kennya Dalglisha izgubili 11 utakmica.

Chelsea je tek pogotkom Mate u posljednjim trenucima slomio otpor Wigana (2:1), a Fulham je lako došao do bodova kod Boltona 3:0. Ivan Klasnić ušao je u igru u 60. minuti.

Nogometaši Sunderlanda i Tottenhama podijelili su bodove odigravši utakmicu bez pogodaka (0:0). Tottenham tako nije uspio slomiti otpor domaćina koji je prošlog vikenda na gostovanju kod Manchester Cityja do 86. minute vodio 3:1 da bi na kraju osvojio bod.

Luka Modrić u dresu Spursa odigrao je cijeli susret, dok je Niko Kranjčar susret odgledao s klupe. Bio je to četvrti uzastopni ogled ovih dvaju klubova u Premiershipu u kojem Tottenham nije izgubio, iako će to biti slaba utjeha za momčad iz samog vrha ljestvice. S druge strane Tottenham je u posljednjih šest gostovanja na stadionu Svjetlosti slavio samo jednom.

Sunderland je pak pokazao da je čvrst domaćin u prvenstvu, u posljednjih devet domaćih utakmica izgubili su samo od Arsenala i to u veljači. Nicklas Bendtner, bivši napadač Arsenala koji sada nosi dres Sunderlanda, upisao je stoti nastup u Premiershipu.

Tottenham je nastavio loš niz na gostovanjima na kojima u prvenstvu ne zna za pobjedu u posljednjih sedam utakmica. Brad Friedel na vratima Tottenhama upisao je pak 500. nastup u dresu engleskih klubova.

Rezultati subotnjih utakmica 32. kola: Sunderland - Tottenham 0:0, Bolton - Fulham 0:3 (Dempsey 30', 45'/Diarra 80'), Chelsea - Wigan 2:1 (Ivanović 62', Mata 90'/Diame 83'), Liverpool - Aston Villa 1:1 (Suarez 82'/Herd 10'), Norwich - everton (Howson 39', Holt 77'/Jelavić 22', 61'), West Bromwich - Blackburn 3:0 (Olsson 7'-ag, Fortune 69', Ridgewell 85').

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.