Sunderland propustio nokautirati City, dva pogotka Balotellija

Subota, 31. ožujka 2012. 18:09 Napisao  Marko Babić

Sunderland je prosuo vodstvo 3:1 u posljednjih pet minuta propustivši tako upisati  pobjedu kod Manchester Cityja nakon 1988. godine. Nikica Jelavić i Ivan Klasnić igrali za Everton odnosno Bolton koji su upisali pobjede

Nogometaši Sunderlanda otkinuli su bod na gostovanju kod Manchester Cityja (3:3) u utakmici u kojoj su pet minuta prije kraja držali pobjedu u rukama. Everton i Bolton upisali su tri boda uz nastupe Nikice Jelavića i Ivana Klasnića. Sukus je to subotnjih utakmica 31. kola engleskog prvenstva.

Everton je svladao West Bromwich 2:0, a Nikica Jelavić je igrao do 87. minute zaradivši žuti karton. Bolton je pak uzeo tri boda na gostovanju kod Wolverhamptona 3:2, a Ivan Klasnić također je zaradio opomenu i igrao je do 70. minute.

Sunderland je pak propustio priliku za veliku pobjedu, posljednji puta slavio je na gostovanju kod Manchester Cityja 1988. godine kada Premierliga u današnjem izdanju nije još ni postojala. Iako je prije utakmice izjavio da ne može vjerovati Balotelliju, Roberto Mancini mu može zahvaliti na dva pogotka u ovoj utakmici. Inače, ogled ovih dvaju ekipa u prvenstvu posljednji puta bez pogodaka okončan je daleke 1938. godine

Doduše, gosti su upropastili priliku Cityju da se izjednači s Liverpoolom na čelu vječne ljestvice po broju uzastopnih pobjeda na domaćem terenu u prvenstvu. Da je City slavio bila bi to 21. uzastopna pobjeda u Premierligi pred svojom publikom čime bi  izjednačili rekord Redsa iz 1972. godine.

Kada su već rušili nizove, nogometaši Sunderlanda "skinuli" su i niz Manchester Cityja od 15 utakmica bez primljenog pogotka na domaćem terenu u prvom poluvremenu. Jedino na kraju  nisu uzeli tri boda.

Chelsea je uzeo bodove kod Aston Ville (4:2)  i to nakon što je prosuo vodstvo 2:0, da bi Ivanović i Torres u završnici vratili stvari na svoje mjesto. Ovo je bila tek druga pobjeda Chelseaja na gostovanju kod Aston Ville u posljednjih 13 godina! Chelsea nije uspijevao pobjeđivati na Villa parku čak ni u sezonama kada je osvajao naslove prvaka.

Momčad iz Birminghama nastavila je loš niz i u posljednjih 11 utakmica u prvenstvu upisala je samo dvije pobjede, postigavši samo dva pogotka u posljednjih pet utakmica. Chelsea je pak dokazao da je smjena Andre Villasa Boasa dala rezultata, ovo je bila šesta pobjeda momčadi sa Stamford Bridgea u posljednjih osam utakmica u svim natjecanjima. Inače, Chelsea je u ovoj utakmici zabio više pogodaka nego u zadnja četiri prvenstvena ogleda.


Rezultati 31. kola:  Aston Villa - Chelsea 2:4 ( Collins 77', Lichaj 80'/Sturridge 9', Ivanović 51', 81', Torres 90'), Everton - West Bromwich 2:0 (McAuley 18'-ag, Anichebe 68'), Fulham - Norwich 2:1 (Dempsey 2', Duff 13'/ Wilbraham 77'), Manchester C. - Sunderland 3:3 (Balotelli 43'-11m, 85', Kolarov 86'/Larsson 31',51', Bendtner 45'), QPR - Arsenal 2:1 (Taarabat 22', Diakite 66'/Walcott 37'), Wigan - Stoke 2:0 (Alcaraz 54', Moses 90'), Wolverhampton - Bolton 2:3 (Kightly 53', Jarvis 83'/Petrov 63'-11m, Alonso 80', Davies 84').

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.