Suarez: U mojoj zemlji riječ negro (crnac) nema negativno značenje

Utorak, 03. siječnja 2012. 20:33 Napisao  Marko Babić

U mojoj zemlji riječ negro (crnac) se normalno koristi i nema negativno značenje niti označava rasno vrijeđanje - izjavio je urugvajski napdač

Luis Suarez, napadač Liverpoola, s puno gorčine prihvatio je odluku kluba da se ne žali na odluku Engleskog nogometnog saveza koji ga je kaznio s osam utakmica zabrane nastupa i 40 tisuća funti kazne zbog rasističkog vrijeđanja Patricea Evre, braniča Manchester Uniteda.

- Vrlo sam uzrujan zbog svega što je napisano o meni proteklih tjedana, a sve je jako daleko od istine. Više od svega me boli koliko sam nemoćan da išta napravim u cijeloj situaciji - ustvrdio je Luis Suarez.

- U mojoj zemlji riječ negro (crnac) se normalno koristi i nema negativno značenje niti označava rasno vrijeđanje. Upravo zato sve što je napisano nema nikakvog smisla - dodao je urugvajski napadač.

- Odradit ću suspenziju, pomirio sam se s time kao osoba koja nije učinila ništa loše i koja je jako uznemirena zbog svega. Žao mi je navijača i suigrača i što im neću moći pomoći u idućih mjesec dana. Bit će to jako teško vrijeme za njih. Sada samo želim dočekati da ponovno istrčim na Anfield i počnem raditi ono što najviše volim - igrati nogomet - zaključio je Luis Suarez.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.