×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 50

Nula Arsenala i Chelsea, Newcastle nastavio juriš prema Ligi prvaka

Subota, 21. travnja 2012. 15:36 Napisao/la 

Arsenal - Chelsea 0:0. Gosti su na Emirates stigli u potpuno "šarenom" sastavu, što domaćin nije uspio iskoristiti

Prvi susret 35. kola engleske Premierlige ponudio je jedan od klasičnih derbija Otoka. Arsenal je ugostio Chelsea, u terminu koji je pogodan više za subotnji ručak, nego za nogometne delicije, ali tv-postaje i njihov novac za prava odavno diktiraju termine...

Chelsea je na Emirates stigao naoružan samopouzdanjem, nakon što su nokautirali veliku Barcelonu u Ligi prvaka. Usto, u posljednjih pet susreta "Bluesi" su ostvarili četiri pobjede i samo jedan remi (Fulham), dok je forma "Topnika" ponudila oscilacije, upisali su tri pobjede i dva poraza (Wigan i Queens Park Rangers). Roberto Di Matteo, trener Chelsea, na travnjak je poslao čak devet novih igrača u odnosu na srijedu i susret s Barcom. Intencija je bila savršeno jasna, prije svega očuvati vlastiti gol...

Arsenal je prihvatio takvu koncepciju, domaćin je dominirao, ali od toga nije "zaradio" previše. Zapravo, nije dobio ništa konkretno, osim vratnice koju je u prvom dijelu nakon udarca glavom pogodio Koscielny. Sve ostalo događalo se uglavnom između dva kaznena prostora, s tek rijetkim i u pravilu neučinkovitim izletima prema protivničkom golu. Ritma i žestine nije nedostajalo, ali da bi priča bila potpuno garnirana izostali su pogoci.

Tko je na kraju zadovoljniji podjelom bodova, teško je reći. Arsenal je ovom "nulom" ostao na trećoj poziciji i u ovom kolu ga nitko ne može "skinuti". Chelsea je pak nastavio niz neporaženosti, a s Emiratesa je, neovisno u kakvom je stanju momčad Arsenala bod uvijek dovoljno dobar izbor. Uostalom, Di Matteo je očigledno potpuno koncentriran na uzvrat s Barcelonom, u Premierligi ove sezone Chelsea više ne može napraviti ništa monumentalno, pa je logično čuvanje resursa za Camp Nou...

Blackburn je pak osvojio važna tri boda u borbi za ostanak u ligi svladavši Norwich 2:0. Bila je ovo deveta utakmica zaredom u kojoj Norwich nije uspio pobijediti Roverse, a Blackburn je ujedno prekinuo niz od pet poraza u prvenstvu. Pobjeda je bila i nagrada Davidu Dunnu za 250 nastup u Premierligi.

Roversi su tako prestigli Bolton koji je uspio odigrati samo 1:1 protiv Swansea. Ivan Klasnić ušao je u igru u 79. minuti umjesto Daviesa. Bio je to tek drugi ogled ovih klubova u Premiershipu, a Bolton je i dalje ove sezone u više utakmica (5) slavio na gostovanju nego na domaćem terenu (4). Da stvar bude gora za Bolton, niti jedan klub, koji je u Premierligi upisao 21 poraz nakon 32. kola, nikada nije sačuvao status u najvišem rangu.


Newcastle je lako svladao Stoke i dalje drži četvrto mjesto koje vodi u Ligu prvaka. Stoke pak već osam utakmica ne zna za pobjedu na gostovanju.

Borba za naslov se nastavlja u nedjelju, Manchester United dočekuje Everton Nikice Jelavića (13.30), a Manchester City gostuje kod Wolverhamptona (17 sati).

Rezultati 35. kola: Arsenal - Chelsea 0:0, Aston Villa - Sunderland 0:0, Blackburn - Norwich 2:0 (Formica 41', Hoilett 49'), Bolton - Swansea 1:1 (Eagles 14'/ Sinclair 6'), Fulham - Wigan 2:1 (Pogrebnjak 58', Senderos/ Boyce 57'), Newcastle - Stoke 3:0 (Cabaye 14', 57', Cisse 18')


Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.