×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 50

Šokantan poraz Tottenhama od Norwicha, Chelsea zapeo kod Fulhama

Ponedjeljak, 09. travnja 2012. 18:09 Napisao/la 

Tottenham je sasvim kompromitirao svoje šanse za treću poziciju i plasman u Ligu prvaka iduće sezone. Na svom White Hart Laneu "Spursi" su doživjeli šokantan poraz od Norwich Cityja.

Ubrzani uskršnji ritam Engleza donio je novo kolo Premierlige već u ponedjeljak. Tottenham je sasvim kompromitirao svoje šanse za treću poziciju i plasman u Ligu prvaka iduće sezone. Na svom White Hart Laneu "Spursi" su doživjeli šokantan poraz od Norwich Cityja. Ovo je Norwichu prva pobjeda u posljednjih sedam susreta, nakon što su doživjeli pet poraza i samo jednom slavili.

Nakon skoro dvadeset godina opet su pokorili White Hart Lane, jer tamo su posljednji puta slavili u prosincu 1993. godine. Ovu pobjedu su potpuno zaslužili. Poveli su vrlo rano, pogotkom Pilkingtona već u 13. minuti, izjednačio je Defoe, ali je Bennett fantastičnim pogotkom u 66. minuti donio tri boda "Canariesima". Luka Modrić odigrao je cijeli susret, dok je Niko Kranjčar svih 90 minuta odsjedio na klupi domaćina.


Chelsea je u borbi za iduću sezonu Lige prvaka, iako su i ove još "živi", zapeo na Craven Cottageu kod Fulhama, odigravši 1:1. Nakon četiri pobjede u nizu "Bluesi" su ostali bez nova tri boda osam minuta prije kraja. Iako su poveli pogotkom Lamparda u posljednjoj minuti prvoga dijela iz jedanaesterca, Dempsey je u 82. minuti glavom nakon ubačaja iz kuta ipak uspio "probušiti" Cecha za konačnu podjelu bodova.
Newcastle je nastavio briljantan niz, svladavši Bolton sa 2:0. "Svrakama" je ovo peta uzastopna pobjeda, uhvatili su na ljestvici upravo Tottenham i potpuno zakomplicirali borbu za pozicije koje vode u Ligu prvaka. Iako, protiv Boltona nije išlo sasvim jednostavno, Newcastle je tek u smiraju susreta, kada su Ben Arfa (73) i Cisse (83) dva puta poentirali, uspio slomiti čvrstu obranu gostiju.

Everton je bez našega Nikice Jelavića (nije ga bilo ni na klupi) uvjerljivo "pomeo" Sunderland.  Ništa čudno, ako se zna da Sunderland u posljednjih 14 susreta nije slavio protiv Evertona, odnosno da je Everton dobio posljednja četiri domaća susreta protiv "Crnih mački". Opet, sve se dogodilo tek u drugom dijelu, kada su u rasponu od pola sata Gueye, Pienaar, Osman i Anichebe "izbombardirali" Belgijanca Mignoleta na vratima Sunderlanda za visokih 4:0.

Aston Villa na svom Villa Parku nije uspjela svladati Stoke City. Iako su domaćini poveli u 32. minuti (Weimann), gosti su preko Hutha 19 minuta prije kraja uspjeli poravnati rezultat. Makar, ostaje dojam kako je Huth u skoku kod postizanja pogotka napravio prekršaj na domaćem braniču, sudac je mislio drugačije i rezultat se do kraja nije mijenjao. Stoke je relativno miran u sredini ljestvice, dok Aston Villa, nakon što je u posljednja četiri susreta osvojila samo dva boda, još uvijek nije do kraja prebrinula brige oko ostanka u Premierligi. Zona ispadanja im je na samo šest bodova...


PREMIERLIGA, 33. kolo, ponedjeljak: Tottenham - Norwich 1:2 (Defoe 33/Pilkington 13, Bennett 66),  Newcastle - Bolton 2:0 (Ben Arfa 73, Cisse 83), Everton - Sunderland 4:0 (Gueye 52, Pienaar 75, Osman 76, Anichebe 81), Aston Villa - Stoke City 1:1 (Weimann 32/Huth 71), Fulham - Chelsea 1:1 (Dempsey 82/Lampard 45 (11m))

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.