Roman Abramovič ne štedi, Jose Mourinho uskoro postaje najplaćenjii trener na svijetu

Utorak, 05. svibnja 2015. 20:52 Napisao/la  SC

Nakon produžetka suradnje sa Arsenalom Arsene Wenger probio se na treće mjesto najplaćenijih stručnjaka. Budući da dobiva 11 mil. eura i ništa ne osvaja, skuplji je od Mourinha


Informacijom da će Jose Mourinho uskoro produžiti ugovor s Chelseajom i postati najplaćeniji trener na svijetu započele je igra brojki u medijima. Prema neslužbenim informacijama Mourinho bi trebao zarađivati 15 mil. eura po sezoni plus bonusi, koji su poslovna tajna a sežu do iznosa od čak 5 mil. eura.

Na drugom mjestu je šef struke Bayerna i tvorac moćne Barcelone Pep Guardiola. Njegov račun svake godine postane bogatiji za 12 mil. eura, koliko trenutno zarađuje i Mourinho.

Nakon produžetka suradnje sa Arsenalom Arsene Wenger probio se na treće mjesto najplaćenijih stručnjaka. Budući da dobiva 11 mil. eura i ništa ne osvaja, skuplji je od Mourinha.

Na četvrtom mestu je Louis van Gaal (10 mil.), peti je Andre Vilas Boas iz Zenita (8,5 mil.).

Sven Goran Erikson u kineskom Šangaju zarađuje čak 8 mil. eura i nalazi se na šestom mjestu ove liste. Kineze ne zanimaju komentari da je Eriskon preplaćen.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.