Premierliga: Liverpool i Everton remizirali, Jagielka donio bod gostima u 90.

Subota, 27. rujna 2014. 14:39 Napisao/la  SC

Utakmica 6. kola: Liverpool - Everton 1:1 (Gerrard 65'/Jagielka 90'). Ova utakmica odigrana je točno 15 godina nakon što je Everton zadnji put slavio u gostima kod Redsa

Premierliga, 6. kolo

LIVERPOOL - EVERTON 1:1

Stadion Anfield. Sudac: Atkinson

Strijelci: 1:0 Gerrard (65'), 1:1 Jagielka (90').

LIVERPOOL:  Mignolet, Moreno, Manquillo, Škrtel, Lovren, Marković (od 60' Coutinho), Gerrard, Sterling, Lallana, Henderson, Balotelli (od 88' Lambert).

EVERTON: Howard, Stones, Jagielka, Hibbert (od 73' Browning), Baines, McCarthy, Bešić (od 80' Eto'o), Barry, Lukaku, Naismith, Mirallas (od 31' McGeady).

Nogometaši Liverpoola i Evertona podijelili su bodove u Merseyside derbiju, utakmici 6. kola engleskog prvenstva. Domaćin je poveo u 65. minuti, Steven Gerrard odlično je pogodio slobodan udarac i tako probiio obranu Evertona.  Ipak, u posljednjim trenucima Jagielka je odlično pogodio s ruba kaznenog prostora za 1:1.

Liverpool je tako nastavio niz u Merseyside derbiju, zadnjih 16 utakmica nisu izgubili na domaćem travnjaku protiv Everona u svim natjecanjima. Ova utakmica odigrana je točno 15 godina nakon što je Everton zadnji put slavio u gostima kod Redsa (27. rujan, 1999.). S druge strane Redsi su u posljednjih 12 utakmica samo jednom sačuvali mrežu. Everton je pak u šestoj utakmici primio 14 gol, ali je ujedno uzeo važan bod.

U prvom poluvremenu obje momčadi su traažili penal, Everton zbog prekršaja, Livepool zbog igranja rukom. Balotelli je u nekoliko navrata okušao udarac, a Lallana je u 11. minuti nakon ubačaja Gerrarda iz iz kornera odlično pucao glavom, ali sjajno je reagirao Howard. glavom je pokušao i Škrtel dvije minute kasnije ali je bio neprecizan. Sterling je u 44. minuti pobjegao obrani Evertona, te je okušao udarac s lijeve strane kaznenog prostora, ali Howard je opet bio siguran.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.