ENGLESKO PRVENSTVO

Southampton iznenadio Manchester City

Subota, 09. veljače 2013. 16:38 Napisao/la  SC

Tottenham je pobijedio Newcastle 2:1, Lampard strijelac za Chelsea protiv Wigana (4:1)

Nogometaši Southamptona priredili su najveće iznenađenje u 26. kolu pobijedivši Manchester City 3:1. Bila je to tek druga pobjeda za Southampton u posljednjih devet domaćih nastupa protiv Cityja, te druga pobjeda u posljednjih devet utakmica u Premierligi.

Bila je to i prva pobjeda za Southampton protiv momčadi iz gornjeg dijela ljestvice.  City, kojem je ovo bio prvi poraz nakon šest prvenstvenih utakmica, otvorio je priliku gradskom rivalu Manchester Unitedu da dodatno poveća vodstvo na vrhu. Ujedno ovo je bilo prvi put da City nije pobijedio tri utakmice zaredom nakon travnja prošle godine.

 


S3-1M www.fasthighlights.com by 2013fasthighlights

Nogometaši Tottenhama pobijedili su Newcastle 2:1 u 26. kola engleskog prvenstva, a najzaslužniji za slavlje Spursa bio je Gareth Bale s dva pogotka. Bale je doveo Spurse u vodstvo u petoj minuti pogotkom iz slobodnog udarca. U 25. minuti Yoan Gouffran izjednačio je za Newcastle, a tri boda domaćinu donio je Bale u 78. minuti.

Bale je mogao zabiti još poneki pogodak, ali je vratar Newcastela Tim Krul odlično branio. Veznjak Tottenhama probio se na treće mjesto ljestvice strijelaca s 13 golova ove sezone.

Chelsea je lako svladao Wigan i tako prvi put nakon listopada upisao dvije pobjede zaredom u prvenstvu na domaćem travnjaku. U 13 nastupu ove sezone Lampard je zabio svoj 11. pogodak. Veznjak Chelsea ujedno je postao prvi igrač koji je u posljednjih deset sezona Premierlige u svakoj postigao deset ili više golova.

Fulham je remizirao na gostovanju kod Norwicha, a Mladen Petrić u igru je ušao u 76. minuti.

Arsenal je došao do važnih bodova kod Sunderlanda iako su od 62. minute imali bez isključenog Jenkinsona.

Rezultati 26. kola: Tottenham - Newcastle 2:1 (Bale, 5', 78'/Gouffran 24'), Chelsea - Wigan 4:1 (Ramires 23', Hazard 56', Lampard 87', Marin 90'(Maloney 58'), Norwich - Fulham 0:0, Stoke - Reading 2:1 (Huth 67', Jerome 81'/Mariappa 83'), Sunderland - Arsenal 0:1 (Cazorla 36'), Swansea - QPR 4:1 (Michu 8', 67', Rangel 18', Hernandez 50'/Zamora 48'), Southampton - Manchester City 3:1 (Puncheon 7', Davis 22', Barry 48'-ag/Džeko 39').

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.