Premierligaši uskoro odlučuju o novom pravilu koje bi zaustavilo dolazak zvijezda s Bliskog istoka

Četvrtak, 09. studenog 2023. 14:16 Napisao/la  SC

Ukoliko izglasaju pravilo dvotrećinskom većinom klubovi Premier lige mogli bi dobro "zapapriti" Newcastleu koji je u vlasništvu saudijskog fonda

Možda bez posuđenih zvijezda na St. James Parku
Možda bez posuđenih zvijezda na St. James Parku

Dioničari Premier lige imaju priliku dobro "zapapriti" Newcastleu.

Naime, 21. studenog bi se trebalo odlučivati o pravilu kojim bi se zabranilo premierligašima dovođenje na posudbu igrača koji igraju u klubovima pod istim vlasnikom.

Newcastle je u vlasništvu saudijskog fonda PIF kao i Al Hilal, Al Ittihad, Al Ahli i Al Nassr, a trenutno ne postoji pravilo u Premiershipu koje im brani da posude neke igrače koji sada igraju u Saudijskoj Arabiji.

Lista imena je poduža jer na Bliskom istoku su i Cristiano Ronaldo i Neymar kao dvije najveće zvijezde, ali i Marcelo Brozović, Sadio Manem Ruben Neves i mnogi drugi.

Klubovi Premier lige žele Newcastleu onemogućiti takve posudbe te se nadaju da će pravilo biti izglasano, a za to je potreban glas 14 klubova što je dvotrećinska većina.

Newcastle je trenutno šesti na ljestvici sa sedam bodova manje od vodećeg Manchester Cityja, dok mu treći Liverpool bježi četiri boda.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.