PREMIERLIGA

Swansea nanio prvi poraz Man Unitedu

Nedjelja, 30. kolovoza 2015. 19:16 Napisao/la  SC

Rezultati 4. kola: Swansea - Manchester United 2:1, Southampton - Norwich 3:0

Nogometaši Swanseaja priredili su novo veliko iznenađenje četvrtog kola engleskog nogometnog prvenstva. Nakon subotnjih domaćih poraza Chelseaja i Liverpoola, na gostujućem je terenu izgubio i Manchester United. Swansea je slavio s 2:1.

Prve dvije prilike na utakmici potpisuju domaći, prvo su zaprijetili preko Sigurdssona čija je lopta u 26. minuti otišla pola metra od lijeve vratnice. Islanđanin je ostao potpuno sam na šest-sedam metara. Samo minutu kasnije Gomis pogodio je, nakon slaloma kroz crvenu zadnju liniju - lijevu vratnicu.

Manchester United je poveo u 48. minuti. Shaw je nabacio, Rooney je promašio loptu, a na drugu stativu je natrčao Mata i zakucao je pod rašlje. Praktički u idućem napadu su gosti mogli povisiti vodstvo. Nabacio je Depay, a Williams je bio nespretan, poslao je loptu pod gredu, ali fantastično je reagirao golman Fabianski.

Samo trinaest minuta trajalo je vodstvo gostiju jer je Ayew izjednačio. Bila je to brza akcija, a Ayew je glavom s osam metara svladao Romera nakon savršenog nabačaja Sigurdssona. Obrane gostiju nigdje nije bilo.

Potpuni preokret dogodio se u samo pet minuta. Fantastičnu asistenciju upisao je Ayew, s tridesetak metara uz aut-liniju je vanjskim felšom poslao loptu na peterac, utrčao je Gomis i prizemnim udarcem poslao je u bliži kut.

U drugoj utakmici dana, Southampton je s 3:0 bio bolji od Norwicha. Pelle je bio strijelac u 45., a Tadić u 64. i 67. minuti.

Rezultati 4. kola: Swansea - Manchester United 2:1 (Ayew 61, Gomis 66/Mata 48), Southampton - Norwich 3:0 (Pelle 45+1, Tadić 64, 67)

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.