ENGLESKO PRVENSTVO

Ashley Cole donio pobjedu Chelseaju

Subota, 22. rujna 2012. 15:39 Napisao/la  SC

Ashley Cole je pobjednički pogodak protiv Stokea postigao u 85. minuti

Nogometaši Chelseaja nakon velike borbe pobijedili su Stoke City 1:0 i tako zadržao prvo mjesto na ljestvici. Penzionieri su se dugo mučili, tek je Ashley Cole u 85. minuti slomio otpor gostiju. Stoke na Stamford Bridgeu nije slavio od 1974. godine, a kada su u pitanju utakmice u Premierligi penzioneri su u devet utakmica slavili sedam puta, remizirali dva, te su zabili 18 golova naspram samo tri Stokea koji 11 utakmica ne zna za pobjedu u prvenstvu što je najduži niz u klupskoj povijesti. Od posljednjih devet utakmica remizirali su u čak sedam navrata.

Southampton je napokon stigao do prve pobjede ove sezone, dok se Aston Villa vratila lošim navikama nakon što je u prošlom kolu prekinula niz od 13 utakmica bez pobjede. West Ham je remizirao sa Sunderlandom, a čekićari su u posljednjih 26 utakmica poraženi samo dvaput. Sunderland je pak nastavio negativan niz i ovo je bila 12. utakmica bez pobjede u prvenstvu.

Wigan je izgubio od Fulhama, te je nakon deset utakmica bez poraza upisao dva uzastopna posrtaja. Ovo je ujedno bila prva utakmica da je Fulham zabio gol na gostovanju nakon travnja!

Nogometaši Evertona pobijedili su Swansea City 3:0 na gostovanju u prvoj utakmici 5. kola. Swansea tako ni u 16. pokušaju nije uspjela pobijediti Everton koji je protiv subotnjeg protivnika upisao 12 pobjeda i četiri remija u svim dosadašnjim ogledima. Iako Nikica Jelavić nije bio na raspolaganju zbog ozljede, Everton je nastavio s dobrim običajima te je u osmom gostovanju kod Swansee ponovo zabio barem dva pogotka prekinuvši niz domaćina od pet utakmica bez poraza na domaćem travnjaku u Premierligi.

Everton je u posljednjih 14 prvenstvenih utakmica izgubio samo jednom, a s tri pogotka u subotnjoj prošao je brojku od sedam tisuća pogodaka u ligi.

Rezultati 5. kola: Chelsea    - Stoke C. 1:0 (Cole 85'),  Southampton   - Aston Villa 4:1 (Lambert 58', 90'-11m, Clyne 63', Clark 72'-ag/Bent 36'),  West Bromwich - Reading 1:0 (Lukaku 71'),  West Ham -  Sunderland 1:1 (Nolan 90'/Fletcher 9'),  Wigan - Fulham 1:2 (Kone 90'/Rodallega 31', Duff 68'), Swansea City - Everton 0:3 (Anichebe 21', Mirallas 43', Fellaini  82').

 

 

 

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.