ENGLESKO PRVENSTVO

Chelsea ispustio dva pogotka prednosti

Srijeda, 16. siječnja 2013. 23:34 Napisao/la  SC

Zaostala utakmica 17. kola Premierlige: Chelsea - Southampton 2:2

 

Zaostala utakmica 17. kola Premierlige

CHELSEA - SOUTHAMPTON 2:2

Stadion "Stamford Bridge". Gledatelja: 38.484

Sudac: Michael Oliver (Northumberland)

Strijelci: 1:0 Ba (25'), 2:0 Hazard (45'), 2:1. Lambert (57'), 2:2 Puncheon (75')

Žuti karton: Luiz (Chelsea)

CHELSEA: Cech, Azpilicueta, Cahill, Luiz, Cole, Ramires, Lampard (79' Torres), Oscar, Mata, Hazard, Ba.

SOUTHAMPTON: Boruc, Clyne, Yoshida, Hooiveld, Shaw, Cork, Steven Davis (67' Chaplow), Schneiderlin, Puncheon, Do Prado (74' Ramirez), Rodriguez (55' Lambert).

Nogometaši Southamptona kreirali su ove srijede jedno od najvećih iznenađenja u dosadašnjem tijeku engleske Premierlige. Nakon što su na poluvremenu posve očekivano gubili od Chelsea 0:2 uspjeli su se vratiti i stići do velikog boda. Prije samo11 dana Chelsea je u trećem kolu FA kupa pobijedio 5:1 u Southamptonu, no Sveci su ovaj put pružili mnogo veći otpor u puno važnijoj utakmici iako se činilo da londonska momčad ide prema laganoj pobjedi.

Demba Ba tada je u spomenutoj kup-utakmici postigao dva gola, a i ovoga je puta bio strijelac i to prvoga pogotka. Azpilicuetin ubačaj odbija se od Oscara u 25. minuti, a Ba je spremno dočekao priliku i zabio za vodstvo Chelseaja. Poslije dvije Lampardove prilike, Hazard povećava vodstvo u posljednoj minuti prvoga dijela. Ramires je pogodio prečku, a lopta se odbila do belgijskog reprezentativnog napadača koji je poluvolejom smješta u mrežu.

"Sveci" su se u igru vratili u 57. minuti nakon što je Clyne sjajno prošao po desnom krilu i sjajno ubacio za Lamberta, koji rutinirano pogađa za 2:1. Strijelac je dvije minute ranije ušao u igru i pokazao se kao dobitna kombinacija.

Lampard i Ba potom su propustili učiniti utakmicu izvjesnom, a ubrzo su se ti promašaji pokazali skupima. Shaw u 75. minuti pretrčava Azpilicuetu, dodaje Puncheonu koji se stigao namjestiti, a udarcem u suprotni kut Čechu nije ostavio nikakve šanse.

Bilo je to za Southampton velikih 2:2 a za Chelsea propuštena velika prigoda da se približi vodećem dvojcu iz Manchestera.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.