ENGLESKO PRVENSTVO

Robin Van Persie odlučio 164. gradski derbi

Nedjelja, 09. prosinca 2012. 16:40 Napisao/la  SC

Urakmica 16. kola: Man. City - Man. United 2:3. Van Persie postigao pogodak u 92. minuti

Primerliga - 16. kolo

MANCHESTER CITY - MANCHESTER UNITED 2:3

Stadion: Etihad Gledatelja 47.805

Sudac:: Martin Atkinson

Strijelci: 0:1 Rooney (16'), 0:2 Rooney (29'), 1:2 Yaya Toure (60'), 2:2 Zabaleta (86'). 2:3 Van Persie (90'+2)

Žuti kartoni: Nasri, Barry, Yaya Toure, Tevez (Manchester City), Ferdinand, Jones, Rooney (Manchester United)

MANCHESTER CITY: Hart, Zabaleta, Kompany (21' Kolo Toure), Nastasić, Clichy, Silva, Yaya Toure (84' Džeko), Barry, Nasri, Aguero, Balotelli (51' Tevez).

MANCHESTER UNITED: De Gea, Da Silva, Ferdinand, Evans (48' Smalling), Evra, Valencia (85' Jones), Carrick, Cleverley (88' Wellbeck), Young, Rooney, van Persie.

Da je Alfred Hitckook režirao  164. "Mersyside derby" ne bi to učinio bolje. Lopta na 18 metara iskosa sa lijeve strane, igra se 92. od moguće 94 minute. Loptu uzima Robin Van Persie. Puca sjajno, lopta na putu prema golu zahvaća Samira Nasrija i vara Joea Harta.  Ovaj je pogodak odveo United na šest bodova pred gradskim rivalom i prekinuo gotovo dvogodišnji niz bez poraza Manchester Cityja, koji je u ovom derbiju bio "mačka s devet života". Gubili su domaćini na poluvremenu 0:2, pa sve nadoknadili do 86. minute a onda im nije ostalo vremena za novi eventualni povratak.

Urugvajac Pablo Zabaleta u 86. minuti postao je junak "gradskog dijela" Manchestera svega šest minuta. Čovjek koji je u Cityju od 2008. godine postigao je svoj tek peti pogodak koji je poravnao na 2:2.  Opalio je Zabaleta sa deset metara "bez gledanja" u gužvu, lopta je prošla kroz noge Jonesu i odsjela iza de Gee.

Wayne Rooney bio je bez sumnje glavni glumac nogometne predstave u njezinu prvome dijelu. U konkurenciji Toma Cruisea i Roberta Duvalla, koji su se našli na tribinama Etihada, glavna je uloga ipak pripala 27-godišnjem napadaču Uniteda. Rekao je ovoga tjedna legendarni Ole Gunnar Solskjaer da je City "mlađi brat Uniteda", a tako je utakmica i izgledala u prvom poluvremenu.  U 16. minuti Ashley Young sjajno je pronašao Waynea Rooneya na deset metara od gola. Ronney je uputio vrlo blagu felšanu loptu koja je prošla "kroz dva braniča Cityja" i odsjela u donjem lijevom kutu apsolutno nemoćnog Joea Harta. Vodstvo Uniteda došlo je u jeku napada Cityja i presjeklo je domaći sastav. Nisu se stigli niti pribrati, a već je bilo 0:2. Svoj 150 pogodak u Premierligi postigao je Wayne Rooney na asistenciju Rafaela Da Silve. U svome je stilu proparao mrežu po sredini Hartova gola.

U nastavku je Mancini "izmiješao karte". Nije se Talijanu isplatilo "kockanje" sa sunarodnjakom Balotellijem. Ništa izuzev dva pokušaja iz daljine nije pokazao Balotelli. Uveo je Teveza koji je bio opasniji i konkretniji, a pred sam kraj i jokera Džeku, koji ovoga puta nije pomogao sačuvati nepobjedivost Cityja.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.