ENGLESKO PRVENSTVO

Chelsea i Manchester City odigrali bez pogodaka

Nedjelja, 25. studenog 2012. 19:07 Napisao/la  SC

Rezultati 13. kola Premierlige: Swansea - Liverpool 0:0,  Chelsea - Man. City 0:0, Tottenham - West Ham 3:1

Premierliga – 13. kolo

CHELSEA - MANCHESTER CITY 0:0

Stadion Stamford Bridge. Gledatelja: 41.792

Sudac: Mark Foy

Žuti kartoni: Zabaleta, Kolarov, Balotelli (Manchester City)

CHELSEA: Cech, Ivanović, Cole, David Luiz, Azpilicueta, Ramires, Mata, Oscar, Mikel (79 Romeu), Hazard (71 Moses), Torres.

MANCHESTER CITY: Hart, Kompany, Zabaleta, Kolarov, Nastasić, Milner, Barry, Silva, Y. Toure, Džeko (69 Tevez), Aguero (86 Balotelli).

Rafael Benitez krenuo je remijem bez pogodaka koji će brzo pasti u zaborav. Ništa ili gotovo ništa vrijedno spomena nije viđeno u derbiju 13. kola Premierlige nakon kojega je City prepustio vrh Unitedu za jedan bod.

Chelsea je u susret ušao svjestan da je statistika na njegovoj strani. Šest od posljednjih sedam ligaških ogleda na Stamford Bridgeu otišlo je na njihovu stranu. Jedini domaći poraz dogodio im se u veljači 2010 godine. Završilo je 4:2 za "građane".

Rafael Benitez deveti je menadžer u eri Romana Abramoviča. Španjolski stručnjak ima sjajnu statistiku protiv Citya. Nije izgubio posljednjih deset utakmica. Krene li dobro, možda bi mogao potrajati barem godinu dana. Roberto Di Matteo na klupi Chelsea trajao je 262 dana, tek šest više od prethodnika Andre Villas Boasa.

Dolazak Rafaela Beniteza donio je bolje dane za Španjolce u redovima "penzionera". S druge strane Mancinijevi "građani" u najboljem su nizu u povijesti od 18 utakmica bez poraza. Sva statistika pala je u vodu, jer je susret više nalikovao na šah nego na nogomet.

U 19. minuti James Milner je priprijetio, ali njegov udarac sa 18 metara završio je malo pored desne stative. Aktivniji su bili gosti. Prva domaća prijetnja dogodila se u 30 minuti kada je Juan Mata iz kornera ugrozio Harta, no ostalo je 0:0.

U 37. minuti Zabaleta je pucao a Cech loptu izbio u korner. Nakon kornera pucao je najprije Barry, a potom Nastasić. Njegov udarac blokirao je Branislav Ivanović i Cech je mogao mirno pokupiti loptu.U 39 minuti David Luiz je iz slobodnog udarca pokušao promijeniti rezultat, ali engleski reprezentativni vratar bio je siguran.

U 59. minuti Yaya Toure sjajno je potegao sa 22 metra no Cech je ukrotio njegov udarac.Dvije minute kasnije Fernando Torres ušao je u kazneni prostor, no njegov je udarac sa 11 metara otišao preko gola. Posljednju prigodu za Chelsea propustio je Ashley Cole u 86. minuti, njegov udarac sa 15 metara otišao je preko gola, a onda je u prvoj minuti sudačke nadoknade prigodu za City propustio Nastasić. Njegov je udarac obranio sjajni Cech.

Rezultati 13. kola Premier lige: Swansea - Liverpool 0:0, Southampton - Newcastle 2:0 (Lallana 34', Ramirez 60'), Chelsea - Manchester City 0:0, Tottenham - West Ham 3:1 (Defoe 44, 64', Bale 58'/Carroll 82').

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.