ENGLESKO PRVENSTVO

Manchester City drži korak za gradskim rivalom

Subota, 15. prosinca 2012. 15:57 Napisao/la  SC

Utakmica 17. kola: Newcastle - Man. City 1:3. Pogotke za Man. City postignuli Aguero, Javi Garcia i Yaya Toure

NEWCASTLE - MANCHESTER CITY 1:3

Stadion St James Park Gledatelja: 49.579

Sudac Andre Mariner (Western Midlands)

Strijelci: 0:1 Aguero (10'), 0:2 Javi Garcia (39'), 1:2 Ba' (51'), 1:3 Yaya Toure (78')

Žuti kartoni Simpson, Williamson, Perch (Newcastle), Kolo Toure, Aguero (Manchester City)

NEWCASTLE: Krul, Simpson (83' Ferguson), Williamson, Coloccini, Santon, Perch, Tiote (75' Marveaux), Anita, Gutierrez, Cisse (79' Shola Ameobi), Ba.

MANCHESTER CITY: Hart, Zabaleta, Nastasić, Kolo Toure, Clichy, Javi Garcia, Yaya Toure, Nasri (37' Kolarov (72' Džeko)), Aguero, Silva, Tevez (79 Lescott).

Sjajnom utakmicom na St. James Parku u Newcastleu otvoreno je 17. kolo engleske Premier lige. Nakon šokantnog poraza u gradskom derbiju prošle nedjelje aktualni engleski prvak Manchester City uspio se vratiti pobjedama i barem na dva sata smanjiti zaostatak za gradskim rivalom Manchester Unitedom na dohvatljiva tri boda. "Građane" je na pobjednički put vratio Sergio Aguero pogotkom u 10. minuti. Nakon sjajnog prodora Samir Nasri asistirao je Yaya Toureu, a ovaj sjajno nabacio Maradoninu zetu kojemu nije bilo teško matirati Krula za 0:1. I nakon pogotka Mancinijeva momčad nastavila je s dominacijom koja je i dovela do drugog gola, strijelac kojega je bio Španjolac Javi Garcia. Prije pogotka fantastično je Krul nogom u korner izbio Tevezov pokušaj , a nakon kornera Javi Garcia je ugurao loptu u mrežu uz pomoć nespretnoga braniča domaćih Davidea Santona. Neposredno prije drugog gola zbog ozljede je izašao sjajni veznjak Cityja Samir Nasri no srećom čini se da njegova ozljeda nije teže prirode.

"Svrake" su u drugo poluvrijeme ušle u petoj brzini što im je nakon šest minuta donijelo pogodak. Po 11 put ove sezone pogodio je Demba Ba koji je na rubu zaleđa pokupio jedan visoki ubačaj Fabricia Coloccinija i matirao Harta za 1:1. Newcastle je imao nekoliko lijepih prigoda da stigne do poravnanja no kako ih nisu iskoristili bili su kažnjeni. U 78. minuti bio je to mat u tri poteza David Silva dao je sjajnu loptu Pablu Zabaleti a ovaj nepogrešivo pronalazi glavu Yaya Toure za konačnih i sigurnih 1:3.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.