ENGLESKO PRVENSTVO

Nikica Jelavić donio pobjedu Evertonu

Nedjelja, 09. prosinca 2012. 18:10 Napisao/la  SC

Utakmica 16. kola: Everton - Tottenham 2:1. Jelavić postigao pogodak u 92. minuti

Premierliga - 16. kolo

EVERTON - TOTTENHAM 2:1

Stadion Goddison Park Gledatelja 36.494

Sudac: Lee Mason (Lancashire)

Strijelci:0:1 Dempsey (76'), 1:1 Pienaar (90'), 2:1 Jelavić (90'+2)

Žuti kartoni: Baines, Osman, Jelavić (Everton), Defoe, Vertonghen (Tottenham)

EVERTON: Howard, Coleman, Jagielka, Distin, Baines, Mirallas (46' Naismith ), Gibson, Osman (81' Vellios ), Pienaar, Fellaini, Jelavić (90'+3 Heitinga).

TOTTENHAM: Lloris, Walker, Gallas, Caulker, Vertonghen, Lennon (71' Huddlestone), Dempsey, Dembele (77' Sigurdsson ), Sandro, Adebayor, Defoe. 

 Hrvatski napadač Nikica Jelavić svojim je šestim golom ove sezone donio pobjedu svome Evertonu na Goddison Parku protiv Tottenhama

Everton je dvama pogocima u samoj završnici stigao do zaslužene pobjede nad Tottenhamom kada se svima činilo da će Spursi Goodison Park napustiti sa sva tri boda. Unatoč stalnoj dominaciji sastav Davida Moyesa našao se u 76. minuti u zaostatku nakon čudnog šuta Clinta Dempseya, koji je na putu prema mreži zahvatio Sylvaina Distina i matirao Howarda - 0:1. No, najprije je Steven Pienaar glavom u 90. minuti postigao pogodak bivšem klubu, a onda je Jelavić otpratio okomiti ubačaj, izbjegao pažnji obrane i u drugoj minuti sudačke nadoknade donio pobjedu Evertonu čime se niz domaće nepobjedivosti povećao na 12 utakmica.

Da nije ovako završilo Evertonov trener Moyes spominjao bi nedosuđeni jedanaesterac krajem prvoga dijela kada je Pienaarov udarac pogodio u ruku Williama Gallasa. Everton je ovom pobjedom prekinuo još jedan nesvakidašnji niz od sedam remija u posljednjih devet susreta. Istina, Dempsey je unatoč golu bio nedostojna zamjena za najboljeg igrača Tottenhama Garetha Balea, koji je ozlijeđen.

Everton je koristio Baleov izostanak "radeći nered" po desnoj strani.  Moyes je morao na poluvremenu ostaviti u svlačionici Mirallasa jer se Belgijancu pogoršala ozljeda butnog mišića zbog koje je izbivao sa terena punih mjesec dana. Tek u 54. minuti Spursi su zagrijali Howarda, kada je Jan Vertonghen sjajno tukao a američki reprezentativni vratar izbio loptu u korner. Mogli su gosti riješiti utakmicu u 80. minuti kad je Gylfi Sigurdsson tri minute po ulasku u igru pogodio stativu.

Priča o propuštenim prilikama i kazni u nogometu i ove je večeri u Liverpoolu dobila svoju potvrdu. West Ham je na svome terenu poražen od Liverpoola sa 3:2 nakon što je u prvome poluvremenu vodio 2:1.

Utakmica 16. kola: West Ham United - Liverpool 2:3 (Noble 36', Gerrard 43'-ag/Johnson 11', J. Cole 76', Collins-ag 79')

 

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.