ENGLESKO PRVENSTVO

Manchester Utd. slavio u Sunderlandu

Subota, 30. ožujka 2013. 16:17 Napisao/la  SC

Sunderland - Manchester United 0:1 (Bramble 27'-ag)

United autogolom stigao do pobjede na stadionu svjetla

Prvi susret 31 kola Engleske Premier lige

SUNDERLAND - MANCHESTER UNITED 0:1

"Stadium of Light" Gledatelja: 43.760. Sudac: Kevin Friend (Leicestershire)

Strijelac: 0:1 Bramble (27'-ag)

Žuti kartoni: N'Diaye, O'Shea, Bardsley (Sunderland), Van Persie (Manchester United)

SUNDERLAND: Mignolet, Bardsley (79' Larsson), Bramble, O'Shea, Rose(85' Colback), Johnson (76' Wickham), Gardner, N'Diaye, McClean, Sessegnon, Graham

MANCHESTER UNITED: De Gea, Da Silva (33' Evans ), Vidić, Smalling, Buttner, Valencia, Carrick, Anderson (84' Cleverley), Young, Kagawa (79' Welbeck), Van Persie.

Premijerligašku Veliku subotu otvorili su Sunderland i Manchester United susretom na Stadionu svjetlosti. Iako je razlika između ove dvije momčadi uoči dvoboja iznosila čak 40 bodova, presudio je samo jedan pogodak, i to autogol Titusa Bramblea sredinom prvog poluvremena kojim su gosti uzeli važna tri boda.

Alexander Büttner sudjelovao je u prvoj opasnijoj akciji na utakmici u 13. minuti kada je nakon solo-prodora došao u dobru situaciju za udarac, no u posljednji trenutak blokirao ga je domaći vratar Mignolet. Odlučujući trenutak dogodio se u 27. minuti. Robin van Persie napravio je ogroman dio posla probivši lijevi bok, a nakon toga uputio je oštro ubacivanje koje je nespretno zahvatio Bramble i prevario svog vratara. Pokušao je Nizozemac sam iz slobodnog udarca nekoliko minuta prije predaha, ali Mignolet se još jednom iskazao.

Neaktivne domaćine Fergusonovi izabranici mogli su kazniti još dvaput u nastavku. 11 minuta prije kraja Vidić je nakon Youngova ubačaja iz kuta glavom promašio okvir, a Mignolet je u posljednjim trenucima još jednom izašao kao pobjednik u dvoboju s Van Persiejem.

United može nakon svega biti zadovoljan s osvojena tri boda kojima se znatno približio naslovu prvaka. Osam utakmica prije kraja Vragovi imaju velikih 18 bodova prednosti pred Cityjem, koji svoj ogled protiv Newcastlea igra od 16 sati.

Već u ponedjeljak Vragove očekuje ponovljena utakmica četvrtfinala FA kupa protiv Chelseaja

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.