Premierliga: Manchester City pobijedio Chelsea i produbio krizu u redovima branitelja naslova

Nedjelja, 16. kolovoza 2015. 19:04 Napisao/la  SC

Utakmica 2. kola: Manchester City - Chelsea 3:0. Golove za pobjedu Građana na Etihadu zabili su Aguero, Kompany i Fernandinho

Nogometaši Manchester Cityja svladali su Chelsea rezultatom 3:0 u sklopu drugoga kola engleskog nogometnog prvenstva na svom Etihadu.

Već u prvoj minuti Agüero je mogao donijeti vodstvo Cityju nakon što je izbio sam pred Begovića, ali bosanskohercegovački vratar je fantastično to obranio. Lopta se odbila do Navasa, ali njegov udarac odlazi pokraj gola.

U 16. minuti ponovno se Agüero u šesnaestercu Chelseaja izborio za dobru poziciju i udarac s četrnaest metara, ali ponovno je Begović bio na mjestu i to lijepo obranio. Samo minutu kasnije novi obračun Argentinca i vratara BiH. Ubacio je Navas s desne strane, Agüero pucao iz prve s 12-13 metara, ali još se jednom iskazao vratar Chelseaja.

U 21. minuti ponovno je Agüero bio u prilici, ostao je nečuvan na tri, četiri metara od gola gostiju, ali ovog puta je loše to izveo, pa Begović nije ni imao potrebu za intervencijom. U 32. minuti ni Begović nije više mogao spasiti Chelsea. Kombinirali su Toure i Agüero, Argentinac se lako oslobodio čuvara i pogodio u sami kut pokraj nemoćnog Begovića za 1:0.

Chelsea je zaprijetio u 40. minuti, ali udarac Fabregasa je otišao pokraj gola. Građani su vodstvo mogli udvostručiti u 44. minuti kada je Kolarov ubacio s lijeve strane, Mangala je najviše skočio i pucao glavom, Begović je otišao u prazno, ali lopta je prohujala pokraj gola.

U 50. minuti zatresla se mreža Harta nakon udarca Ramiresa, ali sudac je opravdano poništio gol zbog zaleđa. Chelsea je u nastavku preuzeo inicijativu, dok se domaćin okrenuo kontrama. Iz jedne takve u 65. minuti umalo su udvostručili vodstvo, ali je udarac Agüero otišao tik uz vratnicu.

U 71. minuti zamalo izjednačenje. Costa je na trenutak izbjegao pažnji obrane građana, međutim udarac s 11 metara išao je ravno u Harta. Pitanje pobjednika riješeno je u 82. minuti kada je nakon ubačaja Silve iz kuta loptu u mrežu pospremio Kompany.

Samo šest minuta kasnije Begović je kapitulirao i treći put. Ovog puta kažnjeno je loše dodavanje Fabregasa za Ivanovića. Lopta se odbila do Fernandihna koji iskosa s desne strane pogađa suprotni kut za 3:0.

MAN CITY: Hart - Sagna, Kompany, Mangala, Kolarov - Yaya Toure, Fernandinho - Navas (65 Nasri), Silva, Sterling (79 Demichelis) - Aguero (83 Bony)

CHELSEA: Begović - Ivanović, Cahill, Terry (46 Zouma), Azpilicueta - Fabregas, Matić - Ramires (64 Cuadrado), Willian (79 Falcao), Hazard - Diego Costa

Utakmice 2. kola: Manchester City - Chelsea 3:0 (Aguero 31, Kompany 79, Fernandinho 85), C. Palace - Arsenal 1:2 (Ward 28/Giroud 16, Delany 55-ag)

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.