Premierliga: Liverpool za pola sata postigao tri pogotka posljednjeplasiranim Rangersima

Nedjelja, 30. prosinca 2012. 20:05 Napisao/la  SC

Utakmica 20. kola: QPR - Liverpool 0:3

Premierliga - 20. kolo

QPR - LIVERPOOL  0:3

Stadion "Loftus Road". Gledatelja: 18,304

Sudac: Anthony Taylor (Cheshire)

Strijelci: 0:1 Suarez (10'), 0:2 Suarez (16'), 0:3 Agger (28')

Žuti kartoni: Mbia, Fabio Da Silva (QPR), Lucas (Liverpool)

QPR: Julio Cesar, Onuoha, Nelsen, Hill, Traore, Mackie, Diakite (63' Granero), Mbia, Wright Phillips (80' Fabio Da Silva), Taarabt, Cisse (46' Derry).

LIVERPOOL: Reina, Johnson, Škrtel, Agger, Jose Enrique (71' Suso), Allen (87' Carragher), Henderson (64' Lucas), Downing, Gerrard, Sterling, Suarez.

Liverpool je na krilima sjajnog Urugvajca Luisa Suareza stigao do tek 12. pobjede u 2012. godini čime je postavio novi "crni rekord" koji je do ove godine iznosio 14 pobjeda. "Redsi" su lako izašli na kraj s fenjerašem i njihovim menadžerom slavljenikom Harryjem Redknappom kojemu je ovo bila 600. utakmica u Premierligi.

Od prve minute dvoboja na Loftus Roadu Liverpool je držao sve u svojim nogama. Luis Suarez dao je naslutiti da je izuzetno raspoložen već u trećoj minuti. Tada nije bio precizan, ali samo sedam minuta kasnije matirao je Julia Cesara za posve zasluženih 0:1. Urugvajac je sve napravio sam, maestralnim se potezom riješio Clinta Hilla proturivši mu loptu kroz noge i potom pogodio desni donji ugao. No, već u 16. minuti scenarij je bio identičan kada je strijelac u pitanju, ali istini za volju opet mu je "asistirao" Hill od kojega se lopta odbila ravno na Suarezovu nogu za laganih 0:2.

U prve 22 minute domaći je sastav u dva navrata tražio kazneni udarac. I dok u 9. minuti nije bilo govora o jedanaestercu, 13 minuta kasnije Taylor ne bi pogriješio da je pokazao na "bijelu točku" nakon igranja rukom Jordana Hendersona. U 25. minuti Liverpool je "najavio" treći pogodak koji je tri minute kasnije postigao Daniel Agger na sjajnu asistenciju Stevena Gerrarda. U 37. minuti još je jednu fantastičnu akciju izveo Suarez, "promiješao" je trojcu braniča QPR-a i asistirao Gerrardu  koji dobro puca sa 18 metara, a Julio Cesar uz pomoć jednog braniča otklanja opasnost. Jedinu prigodu domaći je sastav u prvome dijelu imao preko Taatabta koji je dobro pucao sa dvadesetak metara ali je Reina ukrotio njegov pokušaj.

Od početka drugog dijela i dalje najveća opasnost za sastav Harry Redknappa  bio Luis Suarez i dok u 48. minuti i nije bio toliko blizu pogotka u 50. je minuti sjajno prošao Ryana Nielsena i pucao sa 20 metara, a Julio Cesar izvadio loptu iz gornjeg desnog kuta u korner.  Sredinom nastavka nešto aktivniji bili su domaćini, no ono što im je nedostajalo bila je mirnoća u završnici i rezultat se do kraja nije mijenjao.

Tablice omogućuje Sofascore