ENGLESKO PRVENSTVO

Liverpool pobjedom preuzeo prvo mjesto

Nedjelja, 30. ožujka 2014. 19:07 Napisao/la  SC

Utakmica 32. kola: Liverpool - Tottenham 4:0

Premijerliga, 32. kolo

LIVERPOOL - TOTTENHAM 4:0

Stadion Anfield. Gledatelja: 44,762. Sudac: Phil Dowd.

Strijelci: 1:0 Kaboul (2'-ag), 2:0 Suarez (25'), 3:0 Coutinho (55'), 4:0 Henderson (76')

LIVERPOOL: Mignolet, Johnson, Flanagan, Gerrard (od 70' Lucas), Skrtel, Agger, Henderson, Coutinho (od 64' Allen), Sturridge, Sterling (od 83' Moses), Suarez.

TOTTENHAM: Lloris, Naughton, Rose, Sigurdsson, Kaboul, Vertonghen (od 24' Dawson), Lennon (od 60' Townsend), Bentaleb (od 60' Dembélé), Soldado, Chadli, Eriksen.

Nogometaši Liverpoola pobijedili su Tottenham i zasjeli su na prvo mjesto Premiershipa iskoristivši subotnji poraz Chelseaja kod Crystal Palacea. Domaćin je poveo već u drugoj minuti. Nakon jednog ubačaja Kaboul je nespretno, ali i efektivno ugurao loptu u vlastitu mrežu - 1:0. U 25. minuti Suarez je primio loptu u kazanenom prostoru i preciznim udarcem pogodio suprotni kut - 2:0.  Posao su završili Coutinho (55') i Henderson (76').

Inače, Redsi posljednji put u prvenstvenoj utakmici nisu zabili gol 2. studenog prošle godine protiv Arsenala.    Suarez i Sturridge ove sezone postigli su 49 golova, devet više od cijele ekipe Tottenhama (40).

Tottenhamu je ovo bio 45. poraz na Anfieldu u 71. gostovanju u prvenstvu. Bila je to osma uzastopna pobjeda Liverpoola u prvenstvu, a ove sezone su na domaćem terenu u svim natjecanjima izgubili samo jednu utakmicu.

Trenutno je u najboljoj situaciji Manchester City koji ima dvije utakmice manje od Liverpoola i Chelseaja i s dvije pobjede može izbiti na prvo mjesto.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.