Premierliga: Liverpool nije uspio sačuvati pobjedu na Old Traffordu, Ibrahimović donio bod Manchester Unitedu

Nedjelja, 15. siječnja 2017. 19:04 Napisao/la  SC

Utakmica 21. kola:  Manchester United - Liverpool 1:1. Igra domaćina bitno se promijenila kada je ušao Fellaini, počelo je karakteristično Mourinhovo preskakivanje igre

Manchester United i Liverpool podijelili su bodove u derbiju 21. kola, koji je opravdao očekivanja zbog tenzija i uzbuđenja. Prikazani nogomet nije baš bio na posebno visokoj razini.

U 27. minuti Pogba je u pokušaju da zadrži Lovrena nesmotreno igrao rukom u kaznenom prostoru, dvojbe nije bilo.

Milner je bio precizan:  De Gea je pogodio stranu, ali nije stigao loptu - 0:1.

Liverpool je Milnerovim pogotkom stekao prednost u prvom dijelu utakmice koje je obilovalo agresivnošću u plitkim formacijama, tipičnim prikazom Premierilige u kojoj se možda ne igra najbolji, ali se sigurno igra najsnažniji nogomet na svijetu.

Pod tako snažnim pritiskom u duelima ni individalna klasa igrača poput Ibrahimovića, Pogbe, Martiala, Firminija, Origija... nije imala prostora ni vremena da bi mogla doći do izražaja.

Unatoč vodstvu zadnja linija Liverpoola iskazala je nekoliko slabosti u pokrivanju (među)prostora, što domaćin dvaput nije iskoristio.

Pogba (19) i posebno Mkhitaryan (41) propustili su realizirati više nego izgledne prilike, kada su po sredini izašli sami ispred Mignoleta.

Prvi je promašio vrata, drugome je Mignolet sjajnom reakcijom skrenuo loptu.

U 33. minuti Mignolet je obranio snažni Ibrahimovićev udarac iz prekida sa 17 metara.

U 18. minuti Lovren je prekratko vratio loptu Mignoletu, koji je ipak uspio blokirati Ibrahimovićev pokušaj po kojemu se lopta odbila iznad grede.

Na početku nastavka ponovo se ukazala velika prilika za domaćine, u 55. minuti opet je Mhitaryan trčao sam prema Mignoletu, ovaj put je neuspio pokušaj proigravanja Martiala.
 
 Manchester United je taman polako počeo pojačavati pritisak, kada se gostima ukazala meč-lopta.

U 62. minuti Coutinho je proigrao Firminija, koji je sam izašao ispred De Gee. Španjolski vratar u prvoj ozbiljnoj intervenciji ostavio je Manchester United u igri.
 
 A igra domaćina bitno se promijenila kada je ušao Fellaini. Počelo je karakteristično Mourinhovo preskakivanje igre dugačim loptama, koje su u pravilu završavale na čupavoj glavi belgijskog reprezentativca.

 U 84. minuti Manchester United je izjednačio nakon što je Valencia ubacio zdesna u poziciji koja je slutila zaleđe.
 
 Fellaini je skočio i glavom loptu poslao u vratnicu, zdesna natrčali Valencia ponovo je ubacio, ovog puta Ibrahimović je loptu poslao u gredu odakle se ista odbila iza gol-crte - 1:1.
 
 Do kraja utakmice igralo se potpuno otvoreno.

 Iako je Manchester United još jače pritisnuo, Liverpoolu je u nekoliko povezanih akcija nedostajala samo učinkovita završnica.
 
 Dejan Lovren odigrao je vrlo korektnu utakmicu, hrvatski stoper većim dijelom utakmice vodio je zračne bitke protiv Ibrahimovića.

MANCHESTER UNITED: De Gea, Valencia, Jones, Rojo, Darmian (76 Fellaini), Carrick (46 Rooney), Herrera, Mkhitaryan, Pogba, Martial (65 Mata), Ibrahimović

LIVERPOOL: Mignolet, Alexander-Arnold, Lovren, Klavan, Milner, Henderson, Can, Lallana, Wijnaldum, Firmino, Origi (61 Coutinho)

Utakmica 21. kola:  Manchester United - Liverpool 1:1 (Ibrahimović 84/Milner 27-11m)

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.