Premierliga: Everton uvjerljivo pobijedio Manchester United, Arsenal i Chelsea odigrali bez golova

Nedjelja, 26. travnja 2015. 17:11 Napisao/la  SC

Utakmice 34. kola: Everton - Manchester United 3:0, Arsenal - Chelsea 0:0 

Everton je pobijedio Manchester United daleko lakše i uvjerljivije nego što su prije utakmice očekivali gledatelji na Goodison Parku. Pobjednik je praktično odlučnje dvama pogocima do odmora, posebno je bio upečatljiv pogodak Stonesa glavom.

U nastavku su gosti nešto pokušavali i sve više otvarali prostor na svojoj polivoci, što je u 74. minuti iskoristio Mirallas, koji je izmaknuo pažnji na lijevoj srani, izašao pred De Geu i lagano plasirao loptu u mrežu za konačnih 3:0.

Za momčad koja na klupi ima igrače poput Di Marije, Falcaa i van Persiea, Manchester United je premalo pokazao.

Everton - Manchester United 3:0 (McCarthy 5, Stones 35, Mirallas 74)

EVERTON: Howard, Coleman, Stones, Jagielka, Baines, McCarthy, Barry, Lennon, Barkley (88 Naismith), Osman (69 Mirallas), Lukaku (87 Kone)

MANCHESTER UNITED: De Gea, Valencia, Smalling, McNair, Shaw, Blind, Mata (63 Di Maria), Ander Herrera, Fellaini (46 Falcao), Young, Rooney (88 van Persie)

Arsenal i Chelsea odigrali su bez pogodaka susret 34. kola engleskog nogometnog prvenstva. Prednost momčadi Josea Mourinha na ljestvici je ostala teško dostižna za pratitelje, već bi sljedećeg vikenda momčad iz zapadnog Londona mogla osigurati novi naslov prvaka.

Plavci su krenuli po rani pogodak, Oscar je u dvije situacije do petnaeste minute pao u kaznenom prostoru no sudac Michael Oliver nije se oglašavao. Svaka je momčad imala određenu dominaciju u jednom poluvremenu, no nastavak je ponudio mnogo manje zanimljivosti od prvog poluvremena. Mourinho je s gostujuće klupe već u petoj minuti nastavka počeo zatvarati utakmicu defanzivnim stajanjem na terenu iako je na poluvremenu s klupe ušao Didier Drogba.

Arsenal je u završnici mogao doći do pobjede no nedostajao je završni doir na obje strane da bi se mreže zatresle. Chelsea će u srijedu odigrati odgođeni susret protiv Leicestera

Arsenal - Chelsea 0:0

ARSENAL: Ospina - Bellerin, Mertesacker, Koscielny, Monreal - Coquelin (77 Welbeck)+, Cazorla, Ramsey, Ozil - Sanchez, Giroud (84 Walcott)

CHELSEA: Courtois - Ivanović, Cahill, Terry, Azpilicueta - Ramires, Matić - Oscar (46 Drogba), Fabregas (90 Zouma), Willian (90 Cuadrado) - Hazard

 

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.