ENGLESKO PRVENSTVO

Sudac odlučio derbi Chelsea - Manchester United

Nedjelja, 28. listopada 2012. 16:39 Napisao/la  SC

Utakmice 9. kola Premierlige: Chelsea - Manchester United 2:3, Everton – Liverpool 2:2

Sudac Mark Clattenburg pokvario je svojim odlukama dojam o derbiju 9. kola između Chelsea i Manchester Uniteda, koji je na Stamford Bridgeu završio pobjedom gostiju (3:2) velikom zaslugom glavnog suca.

U 63. minuti Young je pobjegao Ivanoviću koji je gostujućeg napadača zaustavio prekršajem zbog kojega je opravdano dobio izravni crveni karton. Chelsea je stao s desetoricom igrača u trenucima apsolutne dominacije nakon što je anulirao vodstvo gostiju 0:2.

U 69. minuti Clattenburg usmjerava utakmicu prema Manchesteru! Torres je prošao Evansa, pao u prolazu što je sudac shvatio kao pokušaj iznuđivanja prekršaja. Clattenburg je Torresu pokazao drugi žuti karton zbog pada u duelu kakvih se dogodilo napretek.

Dvadesetak minuta Chelsea je igrao s devetoricom igrača, što su gosti iskoristili u 75. minuti kada je Hernandez zatresao mrežu za pobjedu – 3:2. Nažalost, pogodak je postigao iz zaleđa koje nije signalizirao pomoćnik. Time je utakmice izgubila sportski i dobila neki drugi smisao koji je davno prepoznat u engleskom nogometu. Ovakve pogreške uvijek se događaju protivnicima Manchester Uniteda.

U prvih sat vremena gledatelji na Stamford Bridgeu gledali su vrhunski nogomet. Na početku utakmice igrači Manchester Uniteda nametnuli su način igre i ritam, zarana poveli 2:0 zahvaljujući van Persieu.

U 4. minuti Rooney je ubacio zdesna, van Persie s 10 metara snažnim udarcem pogodio stativu, lopta se odbila u Davida Luiza od koje se odbila mrežu - 0:1.

Na sličan način dogodio se i drugi pogodak. Valencia je oštrim preciznim ubačajem zdesna pronašao van Perisiea na 7 metara, Cahill je zakasnio u blok i nizozemski napadač nije imao problema zatresti mrežu – 0:2.

Više od idućih pola sata gosti su držali utakmicu pod kontrolom, čvrsta i zgusnuta obrana bez poteškoća je zaustavljala spore napade domaćina, a svaki prelazak preko centra bio je potencijalna opasnost za Cecha.

U zadnjih petnaestak minuta situacija se promijenila, Chelsea je snažno pritisnuo i na mišiće stjerao goste u kazneni prostor. U 35. minuti Mikel je snažno udario po lopti koja se od Evansa odbila u stativu i izvan igrališta. Iz ubačaja iz kuta Cahill je nadskočio gostujuću obranu, ali je De Gea uspio obraniti udarac glavom. U 42. minuti opet De Gea brani još jedan nezgodan udarac glavom, ovog puta pokušao je Torres.

U 44. minuti Rooney je s leđa srušio Hazarda, slobodni udarac s 20 metara izveo je Mata. Lopta je pokraj živog zida završila let uz samu desnu vratnicu, De Gea je kasno ugledao loptu i zakasnio pokriti bliži kut – 2:1.

Minutu kasnije Mata je opet mogao svladati sunarodnjaka. Nakon Torresova okomitog proigravanja, Mata se našao iskosa pred De Geom koji je uspio obraniti nezgodan udarac.

Početkom drugog poluvremena Chelsea je nastavio tamo gdje je stao na kraju prvog dijela, snažno je pritisnuo goste i u 53. minuti Ramires je poravnao na 2:2.

Tada na scenu stupa Mark Clattenburg!

CHELSEA: Cech, Ivanović, Cole, Cahill, David Luiz, Oscar (66 Azpilicueta) Mikel, Ramires, Mata (72 Bertrand), Torres, Hazard (82 Sturridge)

MANCHESTER UNITED: De Gea, Ferdinand, Rafael, Evra, Evans, Cleverley (65 Hernández), Carrick, Valencia, Young, Rooney (74 Giggs), van Persie

 

Luis Suarez bio je središnja figura zanimljive utakmice na Goodison Parku u kojoj su Everton i Livepool podijelili bodove odigravši 2:2. Napadač Liverpoola doveo je goste do vodstva 2:0 već u 20. minuti.

Prvo je Suarez u 14. minuti uputio oštar udarac po kojemu se lopta odbila od Osmana i završila u mreži, a onda je u 20. minuti pravodobno utrčao na ubačaj izvana i glavom loptu skrenuo u mrežu za 2:0.

Everton je brzo odgovorio. Već u 22 minuti Osman snažnim udarcem sa 17 metara smanjuje rezultat, a Naismith u 35. minuti poravnava nakon precizne asistencije Fellainija.

U drugom poluvremenu nije bilo pogodaka unatoč atraktivnoj igri s puno mogućnosti za poentiranje. Susret je završen dvojbenom odlukom suca Andrea Marrinera, koji je u 4. minuti sudačke nadoknade na intervenciju pomoćnika poništio Suarezov pogodak zbog zaleđa koje nije postojalo.

EVERTON: Howard, Jagielka, Baines, Distin, Neville, Coleman, Osman, Fellaini, Jelavić, Mirallas (45 Gueye), Naismith (85 Oviedo)

LIVEPOOL: Jones, Agger, Wisdom (70 Henderson), Škrtel, Jose Enrique, Sahin (45 Coates), Allen, Gerrard, Sterling, Suso (45 Shelvey), Suárez

 

Utakmice 9. kola Premierlige: Chelsea - Man. United 2:3 (Mata 44, Ramires 53/David Luiz 4-ag, van Persie 12, Hernadez 75), Everton – Liverpool 2:2 (Osman 22, Naismith35/Baines 14-ag, Suárez 20), Southampton - Tottenham 1:2 (Rodriguez 66/ Bale 15, Dempsey 39), Newcastle - WBA 2:1  (Ba 35, Cisse 90+3/Lukaku 55)

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.