ENGLESKO PRVENSTVO

Sturridge Liverpoolu donio bod u gradskom derbiju

Subota, 23. studenog 2013. 15:53 Napisao/la  SC

Utakmica 12. kola: Everton - Liverpool 3:3, West Ham - Chelsea 0:3,  Arsenal - Southampton 2:0

Najzanimljivija utakmica 12. kola Premierlige igrala se na Goodison Parku gdje su snage odmjerili gradski rivali Everton i Liverpool. Utakmica je završila podjelom bodova (3:3).

Utakmice 12. kola: Premiershipa: Fulham - Swansea 1:2 (Parker 64/Hughes 56', Shelvey), Hull City - Crystal Palace 0:1 (81' Bannan), Newcastle - Norwich 2:1 (Remy 2', Gouffran 38'/ Fer 80'), Stoke City - Sunderland 2:0 (Adam 30', Nzonzi 81'), Arsenal - Southampton 2:0 (Giroud 22', 86'), Everton - Liverpool 3:3 (Mirallas 8, Lukaku 71, 73/Coutinho 4, Suarez 19, Sturridge 89), West Ham - Chelsea 0:3 (Lampard 21-11m, 82, Oscar 34)

U prvoj jedanaestorci Liverpoola nedostajao je Sturridge, kojeg je strateg  Redsa odlučio ostaviti na klupi te u dvoboj krenuti samo sa isturenim Suarezom. U prvih dvadeset minuta utakmice vidjeli smo tri pogotka.

U 4. minuti Gerrard je izveo udarac iz kuta, a u šesnaestercu se najbolje snašao Coutinho i zatresao mrežu iz blizine za vodstvo Liverpoola. Na odgovor Evertona čekalo se samo četiri minute. Nakon izvedenog prekida iskosa Mirallas je poravnao rezultat pokraj nemoćnog Mignoleta. Nevjerojatan početak dvoboja zaokružio je Luis Suarez. U 19. minuti izveo je nevjerojatno precizan slobodni udarac i doveo svoju momčad u vodstvo.

Nakon toga tempo igre je pao, te se na odmor otišlo s rezultatom 1:2. Everton je puno agresivnije ušao u drugo poluvrijeme. Barcelonino dijete Deulofeu, koji je zamijenio neprimjetnog Bainesa, imao je priliku poravnati rezultat u 50. minuti utakmice, kada je izbio sam ispred Mignoleta, ali gostujući vratar je bio uspješniji. I kada je izgledalo da se Everton ispuhao, ukazao se krvnik „vatrenih“ Lukaku.

Prvo je Lukaku u 73. minuti utakmice poravnao rezultat dobro se snašavši nakon jedne povratne lopte, da bi samo dvije minute kasnije, nakon udarca iz kuta, glavom zatresao mrežu pokraj gostujućeg vratara.

"Točku na i"  fantastične utakmice stavio je Sturridge pogotkom u samoj završnici dvoboja i tim pogotkom ostavio nade Liverpoola o naslovu prvaka na životu. Nikica Jelavić (Everton) nije ulazio u igru.

 

Još jedan derbi igrao se na Emiratesu između vodećeg Arsenala i iznenađenja lige Southamptona. Arsenal u zadnjih 19 dvoboja kod kuće protiv Southamptona ne zna za poraz te ga ni ovaj put nisu upisali. Topnici su slavili golovima Girouda iz 22. i 86.minute. Bila je to tvrda utakmica bez puno prilika niti za jednu momčad u kojoj su se bolje snašli Wengerovi momci i nastavili juriti san o naslovi prvaka, dok Southamtpon pomalo posustaje.

 

I na ostalim engleskim travnjacima bilo je veoma efikasno. Swansea, koji ne igra ni u približno dobroj formi kao prošle sezone, slavio je u protiv Fulhama 1:2. Sunderlandova agonija se nastavlja. Ovaj puta ih je nadvisio Stoke rezultatom 2:0.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.