ENGLESKO PRVENSTVO

Chelsea i Man City pobjedili na gostovanjima

Nedjelja, 23. kolovoza 2015. 16:26 Napisao/la  SC

Utakmice 3. kola: WBA - Chelsea 2:3, Everton - Manchester City 0:2, Watford - Southampton 0:0

Nakon remija protiv Swanseaja i poraza u prošlom kolu na gostovanju kod Manchester Cityja nogometaši Chelseaja ostvarili su i prvu pobjedu u novoj sezoni engleske Premierlige. Iako su još jednom utakmicu završili s desetoricom zbog isključenja kapetana Terryja, izabranici Josea Mourinha svladali su West Bromwich Albion rezultatom 3:2.

Briljirao je debitant u redovima londonske momčadi, bivši igrač Barcelone Pedro. Zaboio je prvi pogodak na utakmici nakon dvadeset minuta igre, a deset minuta kasnije asistirao je Diegu Costi za vodstvo od 2:0.

WBA je mogao povesti već u 13. minuti ali jedanaesterac Morrisonu brani gostujući vratar Courtois. Iako je promašio kazneni udarac, Morrison je bio dvostruki strijelac za svoju momčad što joj nije pomoglo u osvajanju boda ili bodova. Treći je gostujući pogodak za vodstvo od 3:1 postigao Azpilicueta koji je natrčao na jedan otpadak u šesnaestercu i pogodio vrata Myhilla.

Od 54. minute Chelsea je igrao s igračem manje, Terry je dobio izravan crveni karton nakon rušenja Rondona izvan kaznenog prostora, ali kao zadnji igrač obrane. Morrison je smanjio na 3:2 pola sata prije kraja ali Chelsea je sačuvao prednost stečenu u prvom dijelu i upisao četvrti bod ove sezone.

U ostalim susretima 3. kola Manchester Ciy je golovima Kolarova i Nasrija slavio na gostovanju kod Evertona dok su Watford i Southampton odigrali bez golova.

WBA - Chelsea 2:3 (Morrison 35, 59/Pedro 20, Diego Costa 30, Azpilicueta 42)

WBA: Myhill - Dawson, McAuley, Olsson, Brunt - Yacob - McManaman (78 Gnabry), Morrison (88 Gardner), Fletcher, McClean (60 Lambert) - Rondon

CHELSEA: Courtois - Ivanović, Zouma, Terry, Azpilicueta - Fabregas, Matić - Pedro (84 Mikel), Willian (56 Cahill), Hazard - Diego Costa (78 Falcao)

Ostali rezultati 2. kola: Everton - Manchester City 0:2 (Kolarov 60, Nasri 89), Watford - Southampton 0:0

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.