ENGLESKO PRVENSTVO

Chelsea doživio poraz na Stamford Bridgeu

Subota, 03. listopada 2015. 21:54 Napisao/la  SC

Susret 8. kola: Chelsea - Southampton 1:3

Southampton je na Stamford Bridgeu s 3:1 pobijedio Chelsea. Čak i Joseu Mourinhu nakon utakmice koja je srušila nekoliko negativnih rekorda treba postati jasno da u njegovoj momčadi nešto ne štima. Chelsea je imao jako dobar uvod u utakmicu te nakon deset minuta igre imao i prednost, no kako je odmicalo vrijeme bluesi su se sve više mučili, pa su gosti u 43. minuti uspjeli izjednačiti, a u nastavku stići i do pobjede.

Willian je odlično izvedenim slobodnim udarcem donio prednost Chelseaju, a osim toga nismo vidjeli previše opasnih akcija od domaće momčadi. Romeu je srušio Hazarda, a slobodni je udarac s lijeve strane u 10. minuti izveo Willian. Brazilac je pogodio unutarnji dio desne vratnice prije nego što se lopta odbila u mrežu. Pet je pogodaka Chelseaja, od ukupno 21 koliko su zabili u svim natjecanjima ove sezone, postignuto iz slobodnog udarca.

S druge strane, Southampton je djelovao opasno, a najviše su problema plavoj obrani radili Graziano Pelle i Sadio Mane. Izjednačenje je stiglo u 43. minuti. Pelle je primio loptu na rubu kaznenog prostora i proslijedio za Stevena Davisa koji snažnim volejem šalje loptu u donji lijevi kut Begovićeve mreže.

Bio je to 15. primljeni pogodak Chelseaja ove sezone u domaćoj ligi. Točno su toliko primili u cijeloj sezoni 2004./2005., a i tada je na klupi bio Jose Mourinho. Plavci u novoj sezoni nisu primili pogodak u samo dvije od 12 odigranih utakmica.

Nevolje za momčad sa Stamford Bridgea su se nastavile u 60. minuti kada je Southampton stigao do vodstva. Na sredini terena je loptu izgubio Cahill, Pelle ju je brzo proslijedio Maneu koji je, bez većih problema, za sobom ostavio Johna Terryja i svladao Asmira Begovića. Momčad iz Londona je primila barem dva pogotka u sedam od osam premijerligaških utakmica ove sezone, a Arsenal je jedina momčad protiv koje su igrali i koja im nije zabila pogodak.

Najopasniji dvojac gostiju čitav je posao završio u 72. minuti igre. Mane je nevjerojatnom brzinom povukao loptu sa sredine i dodao je Pelleu koji je imao dosta prostora na desnoj strani i nije mu bio problem da niskim udarcem svlada vratara Chelseaja. Prvi je to puta da je momčad Chelseaja pod Joseom Mourinhom na Stamford Bridgeu primila tri pogotka.

Premierliga, 8. kolo

Chelsea - Southampton 1:3 (Willian 10/Davis 44, Mane 60, Pelle 72)

CHELSEA: Begović - Ivanović, Cahill, Terry, Azpilicueta - Ramires (46 Matić, 73 Remy), Fabregas - Willian (64 Pedro), Oscar, Hazard - Falcao

SOUTHAMPTON: Stekelenburg - Soares, Fonte, Van Dijk, Bertrand - Romeu (46 Ward-Prowse), Wanyama - Mane (90 Yoshida), Davis, Tadić (78 Rodriguez) - Pelle

Tablice omogućuje Sofascore