Premierliga: Chelsea pobijedio Liverpool, Mourinho zadržao priključak s vodećima

Nedjelja, 29. prosinca 2013. 19:07 Napisao/la  SC

Utakmica 19. kola: Chelsea – Liverpool 2:1. Da bi Liverpool mogao ostvariti nešto više u prvenstvu Suarezu treba pomoć kvalitetnijih suigrača

Chelsea je u 19. kolu pobijedio Liverpool čime je momčad Josea Mourinha zadržala priključak s Arsenalom i Manchester Ciyjem, a Livepool zaostao nakon drugog uzastopnog poraza u utakmicama protiv izravnih konkurenata.

Izvanredna igra Chelsea u prvom dijelu! Odavno momčad Josea Mourinha nije izgledala tako moćno u oba pravca. Trojica rastrčanih, brzonogih i tehnički perfektnih povučenih napadača, Oscar, Hazard, Willian, stvarali su višak bez problema. Iza njih dirigent igre David Luiz u ulozi povučenog veznog igrača…

Livepool je poveo u 4. minuti nakon što je Skrtel ispratio do kraja akciju nakon ubačaja. Ivanović je duelu skrenu loptu, Skrtel se našao na pravom mjestu i iz blizine zatresao mrežu.

Od toga trenutka Chelsea je u fantastičnom ritmu preuzeo kontrolu igre.

U 34. minuti Hazard je plasiranim udarcem sa 17 metara pogodio mrežu Liverpoola na kraju duge i povezane akcije, E'to je u 34. minuti doveo Chelsea u vodstvo nakon Oscarove asistencije.

U drugom dijelu Chelsea je usporio ritam. Liverpool je uspostavio ravnotežu, ali nije uspio steći prevlast. Imao je Liverpool priliku utakmice u 52. minuti, kada je Sakho udarcem glavom loptu poslao u prečku. To je bilo sve konkretno.

Chelsea je čuvao i sačuvao rezultat iz prvog dijela. Mogli su E'to u 54. i Torres u 89. promijeniti rezultat da Mignolet nije u sjajnoj formi.

Nažalost, kao i tijekom utakmice protiv Manchester Citya u prošlom kolu, dojam je da Luis Suarez nije miljenik sudaca. Liverpool je ponovo oštećen za kazneni udarac, u 81. minuti E'to je nepotrebno i neoprezno prekršajem zaustavio Suareza u kaznenom prostoru, sudac Webb odmahnuo je rukom.

Suci nisu glavni razlog Livepoolova pada u zadnjim utakmicama. Čim ne igra Suarez, ne igra ni Liverpool. Da bi Liverpool mogao ostvariti nešto više u prvenstvu Suarezu treba pomoć kvalitetnijih suigrača.

CHELSEA: Cech, Ivanović (30 Cole), Cahill, Terry, Azpilicueta, David Luiz, Lampard (46 Mikel), Willian, Oscar, Hazard, Eto'o (87 Torres)

LIVERPOOL: Mignolet, Johnson (83 Iago Aspas), Skrtel, Agger, Sakho (90 Kolo Touré), Lucas, Allen (60 Smith), Henderson, Sterling, Suarez, Coutinho

Utakmice 19. kola: Chelsea – Liverpool 2:1 (Hazard 17, E'to 34/Skrtel 4), Tottenham – Stoke 3:0 (Soldado 37-11m, Dembélé 65' Lennon 69)

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.