ENGLESKO PRVENSTVO

Ivanović pokvario debi Paola Di Canija

Nedjelja, 07. travnja 2013. 18:39 Napisao/la  SC

Chelsea - Sunderland 2:1. Chelsea izjednačio bizarnim autogolom, a do pobjede došao slučajnim pogotkom srpskog internacionalca

 

Premierliga – 32. kolo

CHELSEA - SUNDERLAND 2:1

Stadion "Stamford Bridge" Gledatelja: 41.500

Sudac:Swarbrick

Strijelci:0:1 Azpilicueta (45'-ag), 1:1 Kilgallon (47'-ag), 2:1 Ivanović (55')

Žuti kartoni: Rose, Gardner (Sunderland)

CHELSEA: Cech, Azpilicueta, Iva, Luiz, Bertrand, Mikel, Ramires, Oscar, Mata (89' Lampard), Hazard (84' Benayoun), Ba (46' Torres).

SUNDERLAND: Mignolet, Bardsley, Rose, O'Shea, Kilgallon, N'Diaye, Gardner (82' Colback), Larsson (71' McClean), Johnson, Sessegnon, Wickham

Pobjedom 2:1 protiv Sunderlanda u 32. kolu Premierlige Chelsea je iskoristio Tottenhamov remi i preuzeo treću poziciju s istim brojem bodova kao gradski suparnik. U premierligaškom debiju gostujućeg menadžera Paola Di Canija domaće je pomazila sreća, jer su izjednačili autogolom, a zahvaljujući odbijanju lopte od braniča Chelsea je došao do tri vrijedna boda.

Prvo poluvrijeme nije krasio neki snažan ritam iako je Chelsea dominirao u posjedu lopte. Sunderland je mirno čekao svoju priliku i dočekao ju je u završnici poluvremena. Poslije kornera nastala je gužva, Cesar Azpilicueta pokušao je raščistiti, ali je njegov pokušaj završio u Čechovoj mreži.

Benitez je na startu drugog dijela poslao Torresa na teren i odmah se isplatilo. Chelsea u 47. minuti poravnava zahvaljujući bizarnom autogolu Kigallona. Torres je poslije prodora po lijevom krilu pronašao Oscara. Njegov udarac blokirao je Mignolet, ali se lopta našla u mreži odbivši se o Kigallonovu petu. Sreća je u nedjelju definitivno bila na strani domaćih. U 55. minuti dalekometni pokušaj Davida Luiza odbija se od Ivanovića i srpskom je reprezentativcu pripisan gol za 2:1.

Everton je propustio sjajnu priliku za potpuno približavanje konkurentima za plasman u Ligu prvaka. Na White Hart Laneu odigrao je 2:2 s trećeplasiranim Tottenhamom nakon što je uspio preokrenuti, no primio je gol nekoliko minuta prije završetka. Everton, koji je i sam igrao bez važnih karika Fellainija i Pienaara, umalo je u potpunosti iskoristio neigranje ozlijeđenih Balea i Lennona za Tottenham i jedina mu utjeha ostaje da je se približio četvrtom Arsenalu na četiri boda. Nikica Jelavić dobio je priliku početkom drugog poluvremena.

Susret nije mogao bolje početi za Tottenham. Adebayor postiže svoj treći pogodak u Premierligi poslije 39 sekundi. Vertonghen mu je prizemno ubacio s lijeve strane, a Togoanac je ispružio nogu i pogodio. Gosti uzvraćaju udarac u 15. minuti poslije Bainesova kornera. Jagielka je nadskočio Vertonghena i pogodio kroz Llorisove noge.

Poslije eksplozivnog starta, utakmica na White Hart Laneu, koju je gledao i Paul Gascoigne, potpuno je razočarala. Kevin Mirallas sam se pobrinuo za preokret. U 53. minuti uzeo je loptu na desnom krilu i prešao Parkera te Caulkera prije nego što je smjestio loptu iza francuskog reprezentativca. Postalo je uzbudljivo na terenu jer je Tottenham jurnuo po izjednačenje. Dembele je pogodio okvir, no i gosti su bili blizu četvrtom golu na utakmici. Anichebe je za nekoliko centimetara promašio stativu. Završnica susreta podsjetila je na njegovo otvaranje. U 87. Adebayorov šut je odbijen, a Sigurdsson pogađa iz blizine za 2:2. Everton je u sljedećem napadu umalo uspio ukrasti bodove kad je Anichebe krenuo sam prema golu, no Lloris je izvukao fantastičnu obranu. Jelavić potom gađa ravno u vratara Spursa.

Liverpool je dominirao protiv West Hama, ali nije uspio pronaći zadovoljavajući završni udarac i morao se pomiriti s 0:0. Gosti iz Londona mogu se žaliti i zbog jedanaesterca koji je inače danas slaba sudačka trojka zaboravila dodijeliti. West Ham nije pobijedio na Anfieldu od 1964., ali ovim bodom može biti itekako zadovoljan jer je domaćin promašio sijaset prilika

Domaći strateg odlučio se igrati s jednim napadačem, Suarezom, no već poslije dvadesetak minuta Sturridge je ušao umjesto ozlijeđenog Downinga. Sam Allardyce nije mogao računati na Liverpoolova napadača na posudbi Andyja Carrolla zbog ugovorne klauzule. Kako se i očekivalo, Redsi su od početka dominirali, ali više od poluprilika nisu uspjeli stvoriti. Bilo je opasno i pred njihovim vratima, kad je Cole imao sjajnu priliku za poluvolej, da bi Agger blokirao u zadnji čas.

U drugom dijelu krenula je opsada gostujućeg gola. Gerrard u 52. minuti sjajno probija desno krilo, ali Sturridge ne uspijeva realizirati prizemni ubačaj. Domaći navijači hvatali su se glavu.

Samo nekoliko minuta kasnije Tomkins čisti s gol-linije. Prvo je Suarezov pokušaj odbijen, a Gerrard je potom svladao i vratara, ali ne i braniča. Urugvajac potom iz gotovo nemogućeg kuta šalje loptu kroz noge West Hamovu vrataru, ali ona je samo okrznula stativu.

Gosti su potom oštećeni za jedanaesterac poslije sat vremena igre. Enrique je udario Tomkinsa u kaznenom prostoru, da bi minutu poslije Sturridgeu poništen gol zbog zaleđa. Prije toga i Suarez je igrao rukom, što suci također nisu primijetili.Visoki ritam je uzeo danak kod Liverpoola koji je posljednji put ozbiljno zaprijetio kad je Agger gađao tik pored gola poslije odbijene lopte u 83. minuti. U 86. West Ham uzvraća udarac. Lucas spašava Liverpool odbivši s linije Collisonov snažni udarac glavom.

Papiss Cisse opet je bio junak Newcastlea. Bacio je St. James' Park u delirij u sudačkoj nadoknadi utakmice protiv Fulhama postigavši sjajan pogodak za pobjedu iznimno važnu u borbi za ostanak. Newcastle je skočio na 13. poziciju sa šest bodova više od 18. Wigana, ali s utakmicom više. Gotovo cijeli susret prošao je u naletima domaćih, a Cisse je konstantno bio prijetnja Schwarzeru. U 64. minuti Svrake su dvaput pogodile okvir gola. Prvo se za to pobrinuo Riether, a onda Cisse. Krul je spasio Newcastle kad je briljantnom intervencijom izbio pokušaj Berbatova.

Rezultati utakmica 32. kola: Chelsea - Sunderland 2:1 (Kilgallon 47'-ag, Ivanović 55'/Azpilicueta 45'), Liverpool - West Ham 0:0, Tottenham - Everton 2:2 (Adebayor 1', Sigurdsson 87'/Jagielka 15', Mirallas 53'- Nikica Jelavić igrao je od 52 minute), Newcastle - Fulham 1:0 (Cisse 90').

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.