Premierliga: Arsenal uvjerljivom pobjedom nad West Hamom stigao nadomak Lige prvaka

Srijeda, 23. siječnja 2013. 23:46 Napisao/la  SC

Utakmica 19. kola: Arsenal - West Ham 5:1

Premierliga – 19. kolo

ARSENAL - WEST HAM 5:1

"Emirates Stadium". Gledatelja: 60.081

Sudac: Andre Marriner (W Midlands)

Strijelci: 0:1 Collison (18'), 1:1 Podolski (22'), 2:1 Giroud (47'), 3:1 Cazorla (53'), 4:1 Walcott (54'), 5:1 Giroud (57')

Žuti karton: Vaz Te (West Ham)

ARSENAL: Szczesny, Sagna, Mertesacker, Vermaelen (57' Koscielny), Gibbs, Ramsey, Wilshere, Cazorla, Walcott, Giroud (73' Oxlade-Chamberlain), Podolski (70' Santos).

WEST HAM: Jaaskelainen, Demel, Tomkins, Reid (62' Diarra), O'Brien, Noble, Nolan, Collison (62' Potts), Taylor, Carlton Cole, Vaz Te (70' Diame).

Velikom pobjedom protiv West Hama od 5:1 u zaostaloj utakmici 19. kola Premierlige nogometaši Arsenala stigli su na samo bod petoplasiranom Evertonu i uključili su se u borbu za Ligu prvaka.

Sa četiri pogotka u deset minuta između 47. i 57. minute Arsenal je riješio pitanje pobjede i popravi gol razliku. Junaci pobjede bili su Olivier Giroud sa dva pogotka i Lukas Podolski sa tri asistencije.

Iako su Topnici bili dominantniji u prvom dijelu, ništa nije ukazivalo na takvu katastrofu gostiju koji su uspjeli povesti u 18. minuti kad je korner slabo "očišćen", a Collison je pogodio fantastičnim udarcem za 0:1.

Još ljepši pogodak postigao je četiri minute kasnije Lukas Podolski, kada je sa 25 metara "probušio" Jaaskelainena za 1:1. Mogao je Arsenal vrlo lako povesti i prije odmora no Wilshereov pokušaj sa linije je izbio O'Brien.

Sve što su promašili, domaći su naplatili između 47. i 57. minute. Walcott prvo izvodi korner na bližu stativu, a Giroud poluvolejem pogađa za 2:1. Uslijedila su dva gola u dvije minute. Ušetali su se Topnici doslovno kod gola za 3:1. Giroud do Podolskog, Nijemac s peterca dodaje Cazorli koji se upisuje u strijelce. Podolski zatim opet asistira, ovaj put Walcottu.

Da stvari budu gore za West Ham, u 72. se, poslije užasnog sudara sa Sagnom, teško ozlijedio Potts, koji je iznesen s terena poslije duge pauze s maskom za kisik i ovratnikom.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.