ENGLESKO PRVENSTVO

Arsenal svladao Newcastle 7:3

Subota, 29. prosinca 2012. 21:23 Napisao/la  SC

Theo Walcott postigao je tri pogotka u spektaklu na Emiratesu

Premierliga – 20. kolo

ARSENAL - NEWCASTLE 7:3

Stadion "Emirates". Gledatelja: 60.087

Sudac: Chris Foy (Merseyside)

Strijelac: 1:0 Walcott (20'), 1:1 Ba (43'), 2:1 Oxlade-Chamberlain (50'), 2:2 Marveaux (59'), 3:2 Podolski (64'), 3:3 Ba (69'), 4:3 Walcott (73'), 5:3 Giroud (84'), 6:3 Giroud (87'), 7:3 Walcott (90')

Žuti karton: Santon (Newcastle)

ARSENAL: Szczesny, Sagna, Koscielny, Vermaelen, Gibbs, Arteta, Wilshere, Cazorla (85' Coquelin), Oxlade Chamberlain (74' Giroud), Podolski (82' Ramsey), Walcott.

NEWCASTLE: Krul, Simpson (82' Ferguson), Coloccini, Perch, Santon, Obertan, Bigirimana (82' Shola Ameobi), Tiote, Marveaux (88' Tavernier), Ba, Cisse.

Theo Walcott postigao je tri i asistirao za dva pogotka u fantastičnom nogometnom spektaklu u kojemu je Arsenal u posljednjih 17 minuta deklasirao Newcastle sa 7:3 i stigao na peto mjesto Premierlige. Walcott je otvorio seriju pogodaka u 20. minuti, a prvo od tri poravnanja gostima je iz slobodnog udarca donio senegalski napadač Demba Ba za kojega se sve glasnije priča da će već ove zime preseliti na Emirates.

Nakon što je Sylvain Marveaux "zakucao iz blizine" kako bi poništio vodeći pogodak Alexa Oxlade-Chamberlaina, a onda je treće vodstvo Arsenalu donio Lukas Podolski. No, nakon što je Ba svojim drugim pogotkom i treći puta poravnao, "topnici su se raspucali". Po dva pogotka postigli su Walcott i joker s klupe Olivier Giroud, koji je pred kraj pogodio i stativu.

Walcott je u svim ovosezonskim natjecanjima postigao 14 pogodaka, a četiri u posljednje tri utakmice kada je postao prvi napadač momčadi. Ovom pobjedom Arsenal je niz utakmica bez poraza doveo do broja četiri.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.