Premierliga: Robin van Persie pogodio za bod Manchester Uniteda u četvrtoj minuti sudačke nadoknade

Nedjelja, 26. listopada 2014. 18:46 Napisao/la  SC

Utakmica 9. kola: Manchester United - Chelsea 1:1. Pogodak Didiera Drogbe anulirao Robin Van Persie u četvrtoj minuti sudačke nadoknade

Novi triler dogodio se na Old Traffordu gdje je Manchester United pogotkom u četvrtoj minuti sudačke nadoknade uspio doći do boda u derbi-susretu devetog kola protiv Chelseaja.

U prvom poluvremenu dvoboja na Old Traffordu obje su momčadi mogle doći do vodećeg pogotka, no mreže su ostale mirne. Van Persie se našao sam pred Courtoisom u 23. minuti, no uspio je njegov udarac ukrotiti belgijski vratar, dok je Chelsea svoju prigodu za pogodak imao dvadeset minuta kasnije. Drogba je pucao nakon povratne lopte Williana, no i u tom je dvoboju vratar izašao kao pobjednik s najisturenijim čovjekom napada. Chelsea je u dva navrata mogao preko kontranapada povesti, nisu akcije Williana i Drogbe bile završene udarcem zbog dobrih reakcija domaće obrane.

Manchester United u prvom je poluvremenu uputio čak četiri udarca u okvir vrata gostiju, no osim spomenutog Van Persiejevog pokušaja nije bilo značajnijih opasnosti po njihova vrata. U dvoboju nekadašnjih suradnika na klupi Barcelone Louis Van Gaal je postavio klasičnu formaciju s dupliranim bokovima, u kojoj je ipak nerijetko dolazilo do pucanja. Hazard i Willian ordinirali su uz aut-linije, falio je u gostujućoj momčadi tek završni potez kojim bi bila ugrožena vrata Davida de Gee.

Nakon sedam minuta igre u nastavku Chelsea je poveo. Sve je krenulo obranom Davida de Gee, kada je vratar domaće momčadi stao na kraj ziceru Edena Hazarda i odbio u konrer. Izveo ga je Fabregas, a Drogba je najviši na prvoj vratnici. Četvrti je to pogodak u karijeri Didiera Drogbe na Old Traffordu, gol kojim je Chelsea okrunio blagu prevlast na travnjaku u prvim minutama drugog dijela.

Nakon pogotka londonska se momčad znalački branila i većinu vremena provela u čuvanju lopte, čekajući novu pogrešku domaće obrane. Zaprijetili su još jednom igrači Josea Mourinha preko Williana (60), obranio je de Gea. Uz još nekoliko gostujućih poluprilika, ističu se udarci Van Persieja (78) i Januzaja (79). Prvog je ukrotio Courtois, a drugi je otišao pored vrata na ulasku u zaršnicu utakmice. 

U četvrtoj minuti sudačke nadoknade pogodio je Van Persie za konačnih 1:1, iz posljednjeg slobodnog udarca na utakmici uspio je Nizozemac zabiti i osigurati bod svojoj momčadi. 

Manchester United - Chelsea 1:1 (Van Persie 90+4/Drogba 53)

MAN UTD: de Gea - Rafael, Smalling, Rojo, Shaw - Blind - Januzaj, Fellaini, Mata (67 Wilson), Di Maria - van Persie

CHELSEA: Courtois - Filipe Luis, Terry, Cahill, Ivanović - Matić, Fabregas - Hazard (90 Schurrle), Oscar (67 Mikel), Willian (90 Zouma) - Drogba

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.