ENGLESKO PRVENSTVO

Wigan osvojio FA Cup i ispao u drugu ligu

Utorak, 14. svibnja 2013. 23:08 Napisao/la  L.K.

Rezultati 37. Kola: Reading – Manchester City 0:2, Arsenal – Wigan Athletic 4:1

Premierliga - 37. kolo

READING – MANCHESTER CITY 0:2

Stadion Madejski

Strijelci: 0:1 Aguero  (40), 0:2 Džeko (88)

Žuti karton: Barry (Manchester City)

READING: McCarthy, Gunter, Morrison, Mariappa, Kelly, Karacan, Guthrie, McCleary, McAnuff (69’ Blackman), Robson-Kanu, Pogrebnyak (62’ Le Fondre).

MANCHESTER CITY: Hart, Richards, Kolo Toure (15’ Maicon), Lescott, Clichy, Yaya Toure, Barry (58’ Garcia), Milner, Silva, Tevez, Aguero (63’ Džeko).

Manchester City svladao je Reading 2:0. Strijelci za City bili su Aguero i Džeko. Navijači “građana” transparentima na talijanskom jeziku izrazili su zahvalu sad već bivšem menadžeru Robertu Manciniju. Grazie Mancini, Forza Mancini i talijanska zastava vijorile su se na tribinama stadiona Medajski.

City je bio bolja momčad tijekom cijelog susreta id a na vratima Readinga nije bio raspoloženi vratar McCarthy pobjeda bi bila višestruko uvjerljivija. Prvi pogodak postigao je Aguero u 40. minuti nakon lijepe akcije Milnera i Silve.

U nastavku susreta Reading je imao veliku prigodu za izjednačenje kada je  Pogrebnyakov udarac glavom sa 6-7 metara sjajno obranio vratar Hart. U istoj minuti City je uzvratio preko Teveza čiji udarac odlazi preko gola. Brian Kidd,  Mancinijev nasljednik do kraja sezone, u 63. minuti u igru uvodi Edina Džeku.

U 78. minuti nakon kornera Readinga Tevez je spasio siguran pogodak izbivši loptu sa gol linije nakon udarca glavom Blackmana.

U 88. minuti City je osigurao pobjedu pogotkom Edina Džeke. Silva je lijepo gurnuo loptu do Džeke koji je izbjegao zaleđe, lažnjakom se oslobodio protivničkog igrača i hladnokrvno matirao McCarthyja.

 

 

Wigan je porazom na Emiratesu od Arsenala 1:4 postao prvi osvajač FA Cupa koji je u istoj sezoni ispao iz Premier lige. Arsenal je poveo golom Podolskog. Do odmora Wigan je poravnao preko Shauna Maloneya iz slobodnog udarca. Nade u ostanak raspale su se u nastavku susreta nakon katastrofalnih pogrešaka u obrani. Arsenal je u samo osam minuta tri puta (Walcott, Podolski i Ramsey) torpedirao Wigana. Wigan je u samo tri dana prošao put od slavljenika do gubitnika, a vlasnik Dave Whelan morat će se suočiti sa gubitkom premierligaškog statusa i svojih najboljih igrača Shauna Maloneya i Calluma McManamana koji su na meti većih klubova. 

Wigan se nasukao na 18. mjestu četiri boda iza Sunderlanda i pet iza Aston Ville kolo prije kraja. Arsenalu je na četvrtom mjestu s bodom više od Tottenhama i potrebna mu je pobjeda u posljednjem kolu protiv Newcastlea kako bi sačuvao mjesto koje vodi u Ligu prvaka.


Utakmice 37. kola: Reading – Manchester City 0:2 (Aguero 40', Džeko 88'), Arsenal – Wigan Athletic 4:1 (Podolski 11', 68', Walcott 63', Ramsey 71' / Maloney 45')

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.